Pana la finele anului, nu se mai fac angajari in institutiile publice. Cu cateva exceptii

Joi, 20 Iulie 2017, ora 22:15
1625 citiri
Pana la finele anului, nu se mai fac angajari in institutiile publice. Cu cateva exceptii
Foto: gov.ro

Guvernul a adoptat in sedinta de joi proiectul de ordonanta prin care se suspenda pana la 31 decembrie 2017 ocuperea prin concurs a posturilor vacante din cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale, cu exceptia unor categorii de personal, si prin care se va face un audit de management in cadrul acestor institutii.

Proiectul a fost pus in dezbatere publica de Ministerul Dezvoltarii la inceputul lunii iulie.

Dispozitiile fac referire la Guvern, ministere, alte organe centrale de specialitate din subordinea Guvernului si a ministerelor, inclusiv la serviciil publice deconcentrate ale acestora, la autoritatile administrative autonome si la institutiile prefectului, informeaza News.ro

"De la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante pana la data de 31 decembrie 2017 se suspenda ocuparea prin concurs a posturilor vacante din cadrul autoritatilor si institutiilor publice prevazute la art. 1 alin. (1), indiferent de modul de finantare a acestora", se arata in proiectul elaborat de ministerul condus de vicepremierul Sevil Shhaideh.

Actul enumera si o serie de exceptii, precum inaltii functionari publici, posturile vacante din cadrul autoritatilor sau institutiilor publice nou-infiintate, potrivit legii, personalul de specialitate din cadrul institutiilor si autoritatilor publice care au ca obiect de activitate gestionarea asistentei financiare comunitare acordate Romaniei de catre Uniunea Europeana, personalul care desfasoara activitati aferente Programului National de Cadastru si Carte Funciara 2015-2023, posturile unice, ale caror atributii specifice nu se regasesc la celelalte posturi din cadrul structurii organizatorice a autoritatilor si institutiilor publice, posturile diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe, posturile temporar vacante, functiile publice de conducere generale si specifice, functiile publice de conducere cu statut special si posturile militare de conducere, posturile din cadrul aparatului sistemului judiciar si personalul incadrat la cancelaria prefectului.

Posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor, publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante pot fi ocupate in conditiile legii.

Guvernul vrea si un audit de management in aceste institutii.

"Pentru realizarea unei analize a organizarii institutionale si a eficientei utilizarii resurselor umane la nivelul Guvernului, ministerelor, altor organe centrale de speciali ...citeste mai departe despre "Pana la finele anului, nu se mai fac angajari in institutiile publice. Cu cateva exceptii" pe Ziare.com

#angajari blocate sector public, #angajari blocate stat , #Stiri Administratie