Paradox romanesc: Suntem saraci, dar facem cadouri de Craciun mai scumpe decat restul europenilor. Iata de ce

Duminica, 25 Decembrie 2016, ora 11:37
2759 citiri
Paradox romanesc: Suntem saraci, dar facem cadouri de Craciun mai scumpe decat restul europenilor. Iata de ce
Foto: Arhiva/Pixabay

Zilele si chiar saptamanile inainte de Craciun au fost mana cereasca pentru comercianti si test de rezistenta pentru cei care au avut de umblat prin magazine.

Cadou - mama, bifat; cadou - tata, bifat; cadou - copii, bifat; cadou - bunici, bifat; cadou - nepot, bifat; cadou - nasi, bifat. Musafiri de Craciun? Bifata si "atentia" pentru ei.

Si uite asa ajungem sa avem datorii sau sa ne facem calculele "la sange" pentru intreaga luna decembrie, pentru ca fondurile ajung la fundul sacului. Fapt certificat de un studiu recent realizat de ING Bank. Conform acestuia, romanii se simt obligati sa cumpere daruri in aceasta perioada, iar unii dintre noi ramanem cu datorii dupa Craciun.

Pe de o parte, e de inteles aceasta generozitate de Sarbatori. Mos Craciun e iubit in Romania. Dar de unde acest comportament dus la extrem? De ce avem tendinta de a ne intinde mai mult decat e plapuma?

Potrivit lui George Chiriacescu, psiholog clinician si psihoterapeut adlerian (www.animaetanimus.ro), ...citeste mai departe despre "Paradox romanesc: Suntem saraci, dar facem cadouri de Craciun mai scumpe decat restul europenilor. Iata de ce" pe Ziare.com

#romani cadouri Craciun, #romani cheltuieli Craciun, #cadouri Craciun romani europeni comparatie, #romani buget sarbatori iarna , #Stiri Administratie