Parchetul General isi face miercuri bilantul. Iohannis participa, Toader si Dancila lipsesc

Miercuri, 07 Martie 2018, ora 07:00
896 citiri

Presedintele Klaus Iohannis va participa, miercuri, la sedinta de bilant a Ministerului Public pe anul 2017.

In schimb, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si premierul Viorica Dancila nu vor merge la eveniment, potrivit Realitatea TV. De altfel, cei doi nu au participat nici saptamana trecuta la bilantul DNA.

Prezentarea bilantului va avea loc incepand cu ora 11:00, la Cercul Militar National.

In urma cu o saptamana, presedintele Iohannis a participat la sedinta de bilant a DNA, unde a afirmat ca asistam la manifestari virulente ale disperarii in incercarea clara de a subordona justitia politicului, in care niste inculpati si condamnati penal s-au unit pentru a-i discredita pe cei care i-au anchetat. Presedintele a spus insa ca acestia nu au sanse de reusita.

"Cetatenii isi doresc o Romanie demna, o justitie dreapta si o societate in care cei care se plaseaza sau incearca sa se plasese deasupra legii raspund pentru faptele lor, indiferent de functie, avere sau statut social. Increderea in justitia din Romania este data de cei care o insufletesc. Magistratii sunt repere. Integritatea lor trebuie sa ramana standard de referinta pentru societate. Abaterile individuale care risca sa afecteze presigiul intregului corp trebuie combatute", a adaugat presedintele.

El a aratat, de asemenea, ca incertitudinea generata de multiplele modificari legislative adoptate de Parlament anul trecut dauneaza grav societatii romanesti.

"Am deplina incredere ca institutiile statului cu atributii in domeniu vor continua sa se manifeste atunci cand independenta justitiei este in pericol. Procesul de transformare democratica a unei societati este de durata. Cred ca Romania are nevoie de o lege care sa puna mai mult accent pe masurile de prevenire a faptelor de coruptie si pe educarea romanilor, in special a tinerilor. Prin activitatea sa, DNA a aratat ca principiile statului de drept sunt realitati. Veti avea in mine un partener si un sustinator al aplicarii acestor principii. Va urez in continuare mult succes", a incheiat presedintele Iohannis.

Procurorul general Augustin Lazar a afirmat, la bilantul DNA, ca 2017 a fost un an sensibil, insa nu ar dramatiza in sensul ca a fost greu, spunand ca, atunci cand sunt valuri, magistratii isi pot da masura profesionalismului.

"Anul 2017 intr-adevar a fost un an mai sensibil, mai complicat. Nu as dramatiza, in sensul ca a fost un an greu. Cand ma uit in sala, vad magistrati ai Ministerului Public care au ajuns la ma ...citeste mai departe despre "Parchetul General isi face miercuri bilantul. Iohannis participa, Toader si Dancila lipsesc" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bilant Parchet general, #Augustin Lazar bilant , #Stiri Administratie