Parlamentul cere SRI sa explice violentele din Piata Victoriei

Vineri, 03 Februarie 2017, ora 11:45
5528 citiri
Parlamentul cere SRI sa explice violentele din Piata Victoriei
Foto: Facebook/Adrian Tutuianu

Presedintele Comsiei de control al SRI, Adrian Tutuianu, a declarat vineri ca s-a facut o solicitare Serviciului Roman de Informatii pentru ca membrii Comisiei sa primeasca informatii in legatura cu violentele de la protestele care au avut loc in Piata Victoriei, urmand ca SRI sa dea curs acestei cereri, pentru clarificarea tuturor aspectelor.

Chestionat daca in sedinta de vineri a comisiei se va discuta si despre cererea presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, privind violentele din Piata Victoriei, Adrian Tutuianu a spus ca singurul punct de pe ordinea de zi este bugetul pe 2017 al institutiei.

Bugetul pe 2017 intra in Parlament - cand va fi votul final

Senatorul PSD a spus insa ca membrii comisiei au facut o solicitare la SRI pentru a primi informatii in legatura cu violentele care au avut loc la protestele de miercuri noaptea din Piata Victoriei.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, ca seful statului, Klaus Iohannis, este "autorul moral" al violentelor de miercuri seara din Capitala, si a cerut sefului Comisiei pentru controlul activitatii SRI sa faca o verificare, mai ales dupa afirmatiile ministrului de Interne privind modul in care SRI a comunicat.

Liderul social-democrat a laudat MAI si institutiile din subordine, dar a afirmat ca, alaturi de Parchet, trebuie sa afle cine a organizat si "cine a platit" pentru acele violente.

Dragnea a criticat si lipsa de comunicare a SRI, dupa ce ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus ca a primit doar pe SMS informatii de la Serviciu.

"Eu, ca presedinte al Camerei Deputatilor, i-am solicitat domnului Adrian Tutuianu sa analizeze daca exista atributii legale pentru Comisia SRI ca sa se verifice aceste lucruri, pentru ca nu este admisibil ca seful statului sa certe niste forte de ordine care aseara au prevenit niste violente gandite undeva si cred ca si finantate", a spus el. ...citeste mai departe despre "Parlamentul cere SRI sa explice violentele din Piata Victoriei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#SRI violente proteste, #comisie control SRI violente proteste, #Adrian Tutuianu solicitare SRI violente proteste , #Stiri Administratie