Partia de 7 milioane de euro, inchisa la scurt timp de la inaugurare, costa lunar 10.000 de euro

Vineri, 02 Februarie 2018, ora 12:13
983 citiri
Partia de 7 milioane de euro, inchisa la scurt timp de la inaugurare, costa lunar 10.000 de euro
Foto: Arhiva Pixabay

Partia Cucos (Bistrita), in care autoritatile au investit 7 milioane de euro, a fost inaugurata luni cu mare fast, dar inchisa peste trei zile din cauza problemelor aparute. Folosita sau nu, partia costa orasul 10.000 de euro lunar.

Autoritatile, care s-au indatorat pe 20 de ani, n-au tinut cont ca partia se construieste la cea mai mica altitudine din Romania, 680 de metri, temperaturile fiind in general mai ridicate, iar zapada insuficienta, relateaza Digi24.

Primarul Bistritei, Ovidiu Cretu, a inaugurat obiectivul turistic vineri, 26 ianuarie. Ulterior, la solicitarea unui consilier local, a prezentat lista de cheltuieli cu functionarea partiei, suma totala ridicandu-se la circa 50.000 de lei lunar, indiferent daca e deschisa sau nu, scrie Bistriteanul.

Concret, cheltuielile zilnice sunt urmatoarele:

33.700 de lei - telescaun10.876 de lei - paza obiectivului5.000 de lei - curent

Primarul s-a aratat totusi multumit ca in primele doua zile s-au vandut bilete in valoare totala de circa 20.000 lei, desi suma e cu mult sub valoarea cheltuielilor.

In plus, partia a fost inchisa in scurt timp, dupa ce au aparut problemele, relateaza Digi24.

"E prima si ultima tura cand ma dau aici. Mi-am stricat schiurile intr-o tura cat nu le-am stricat in doi ani. E dezastru. Portiunea de la baza e foarte frumoasa, e adevarat, dar restul e dezastru. Sus e pamant inghetat si cu bolovani micuti. Nu cred ca au tunuri suficiente pentru a face atata zapada.

Daca stiau ca altitudinea si vremea nu sunt favorabile, trebuiau sa cumpere mai multe, nu sa le tot mute dintr-un loc in altul. Probleme sunt in partea de sus si de mijloc. Trei sferturi e dezastru", a declarat un schior pentru postul de televiziune citat.

Un altul a spus ca si-a cerut banii inapoi si i-a obtinut doar dupa o "cearta intensa", pentru ca era sa-si "crape capul pe partie".

Din cauza numeroaselor probleme cauzate de lipsa zapezii, duminica a fost oprit telescaunul, iar partia a fost declarata inchisa, relateaza Digi24.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#partie Bistrita inaugurata inchisa , #Stiri Administratie