Pas important pentru legalizarea prostitutiei la nivel mondial - Toata industria sexului va avea de castigat

Miercuri, 12 August 2015, ora 08:45
986 citiri
Pas important pentru legalizarea prostitutiei la nivel mondial - Toata industria sexului va avea de castigat
Foto: captura YouTube/Amnesty International

Amnesty International a adoptat o controversata politica vizand dezincriminarea penala a industriei sexului, respingand critici ale unor organizatii de aparare a drepturilor femeilor care denunta politica drept o legalizare a proxenetismului si bordelurilor.

Organizatia a aprobat marti, la Dublin, o rezolutie care recomanda "dezincriminarea (penala) totala a tuturor aspectelor ce tin de activitatea consimtita a lucratorilor sexuali", relateaza AP in pagina electronica.

Amnesty International argumenteaza ca cercetari pe care le-a afectuat sugereaza ca dezincriminarea este cea mai buna modalitate de aparare a drepturilor lucratorilor sexuali.

"Recunoastem ca aceasta problema critica in domeniul drepturilor omului este extrem de complexa si, de aceea, am abordat-o din perspectiva standardelor internationale in domeniul drepturilor omului", a declarat Salil Shetty, secretarul general al Amnesty International (AI).

"De asemenea, ne-am consultat cu miscarea noastra la nivel ...citeste mai departe despre "Pas important pentru legalizarea prostitutiei la nivel mondial - Toata industria sexului va avea de castigat" pe Ziare.com

#Amnesty International legalizarea prostitutiei, #Amnesty International industria sexului , #Stiri Administratie