Pasajul Unirii va fi reabilitat cu peste 97 de milioane de lei

Luni, 11 Martie 2019, ora 20:19
948 citiri
Pasajul Unirii va fi reabilitat cu peste 97 de milioane de lei
Foto: Arhiva Ziare.com

Pasajul Unirii va fi reabilitat cu peste 97 de milioane de lei, dupa ce un proiect de hotarare pe aceasta tema a fost adoptat in sedinta CGMB de luni.

"Se aproba indicatorii tehnico-economici aferenti lucrarilor de interventii pentru obiectivul de investitii 'Reabilitare/consolidare Pasaj Unirii' (...) Finantarea investitiei se va realiza din bugetul propriu al municipiului Bucuresti", se arata in proiectul de hotarare adoptat.

Valoarea totala a proiectului, inclusiv TVA, este de 97.143.400,80 de lei, iar durata de realizare a investitiei este de 2 ani.

In raportul de specialitate al proiectului se arata ca in 2017 au fost expertizate podurile si pasajele din administrarea Administratiei Strazilor, printre care si Pasajul Unirii. Urmare a expertizarii tehnice s-a ajuns la concluzia ca se incadreaza in starea tehnica IV, deci una nesatisfacatoare.

"Pentru a asigura conditiile minime de siguranta a circulatiei rutiere sunt necesare lucrari de reabilitare/consolidare a infrastructurii si suprastructurii pasajului (...) Lucrarile de interventie sunt necesare pentru remedierea deficientelor constructive constatate si a degradarilor aparute din infiltratiile din apa freatica, imbatranirii hidroizolatiei, de asemenea infiltratii prin rosturile degradate si prin fisurile aparute", mai releva sursa citata. ...citeste mai departe despre "Pasajul Unirii va fi reabilitat cu peste 97 de milioane de lei" pe Ziare.com

#Pasajul Unirii reabilitat , #Stiri Administratie