Patronul Adevarul recunoaste ca a scos bani de la Romvag: Pentru o urgenta in zona media de Internet

Vineri, 29 Aprilie 2016, ora 13:53
734 citiri
Patronul Adevarul recunoaste ca a scos bani de la Romvag: Pentru o urgenta in zona media de Internet
Foto: captura YouTube/Observator TV

Procurorii DIICOT l-au audiat peste opt ore pe omul de afaceri Cristian Burci inainte de a-l retine, iar acesta a raspuns, mai sumar sau mai detaliat, la 69 de intrebari ale anchetatorilor, potrivit unor surse judiciare.

Procurorii i-au cerut lui Burci sa explice in detaliu mecanismele economice prin care o companie care avea profit a ajuns in stare de intrare in faliment, informeaza News.ro.

Omul de afaceri a admis partial ca a gresit si a spus ca "nu trebuia" sa scoata anumite sume de bani din societatea Romvag sub forma unor contracte de imprumut catre alte firme ale sale, ce nu aveau legatura cu societatea producatoare de vagoane, dar, totodata, a invocat si faptul ca aparitia crizei economice a fost factorul determinant al colapsului Romvag.

"In 2009, dupa aparitia crizei, companiile de genul Deutsche Baan - Germania, OBB - Austria, KVG - societate de leasing, VTG etc. si-au anulat comenzile din cauza crizei mondiale. Astfel, productia a scazut de la 4.000 de vagoane, in ...citeste mai departe despre "Patronul Adevarul recunoaste ca a scos bani de la Romvag: Pentru o urgenta in zona media de Internet" pe Ziare.com

#Burci retinut DIICOT, #Burci devalizat Romvag , #Stiri Administratie