Perchezitii la un suspect de terorism din Arges. "Ibrahim" a aderat la Statul Islamic

Joi, 29 Iunie 2017, ora 08:23
1217 citiri
Perchezitii la un suspect de terorism din Arges. "Ibrahim" a aderat la Statul Islamic
Foto: DIICOT

Procurorii DIICOT Pitesti fac, joi dimineata, perchezitii la un suspect de terorism, care are legaturi cu organizatia jihadista Statul Islamic.

In acest dosar, anchetatorii au inceput urmarirea penala fata de un barbat de 39 de ani din Arges, pentru promovarea unui mesaj de propaganda cu intentia de a instiga la savarsirea unei infractiuni de terorism, dar si culegerea de date si informatii despre obiective vizate de o entitate terorista.

Barbatul s-ar fi autoradicalizat intr-un stat european si ar fi aderat la gruparea terorista.

Procurorii au descins de dimineata la 3 adrese din Arges in aceasta speta.

Incepand din noiembrie 2016, suspectul zis "Ibrahim" distribuie pe mai multe conturi de socializare fotografii cu sigla gruparii teroriste DAESH (Statul Islamic), precum si inregistrari cu atacuri ale DAESH si executii, prin decapitare si impuscare, cu intentia de a le face cunoscute si de a determina castigarea de noi adepti capabili sa recurga la savarsirea aceluiasi gen de fapte ca cele a caror promovare prin propaganda a realizat-o, informeaza un comunicat DIICOT remis Ziare.com.

In plus, in primavara anului 2015, suspectul s-a deplasat in zona unui obiectiv militar de pe teritoriul Romaniei, observand cu atentie caile si punctele de acces precum si modalitatea in care acesta este ingradit, mai arata DIICOT.

Datele si informatiile respective au fost culese de catre suspect in scopul transmiterii ori punerii la dispozitia unei entitati teroriste salafiste si pro-jihadiste dintr-un stat al Uniunii Europene, grupare ai carei adepti au plecat in zona siriano-irakiana pentru a participa la jihad si care a avut legatura cu persoanele care au revendicat atentatele teroriste de la Paris din 13 noiembrie 2015.

DIICOT precizeaza ca in aceasta investigatie a avut sprijinul informativ si tehnic al SRI, iar perchezitiile au fost efectuate cu sprijinul I.P.J. Arges.

UPDATE 1 Purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea, a declarat ca este vorba despre un barbat care s-a autoradicalizat intr-un stat european, incercand apoi sa mearga in Siria pentru a convinge si alte persoane sa adere la gruparea terorista Statul Islamic.

Marincea a mai spus ca barbatul urmeaza sa fie propus pentru retinere pe 24 de ore.

De asemenea, SRI a transmis, printr-un comunicat de presa, ca barbatul era intr-o etapa avansata a procesului de autoradicalizare, avand activitati de propaganda terorista, derulate in mediul relational si online, in favoarea organizati ...citeste mai departe despre "Perchezitii la un suspect de terorism din Arges. "Ibrahim" a aderat la Statul Islamic" pe Ziare.com

#suspect terorism perchezitii Arges , #Stiri Administratie