Pericol de avalansa in Muntii Bucegi. Mai multe trasee montane sunt inchise

Miercuri, 29 Noiembrie 2017, ora 11:46
978 citiri
Pericol de avalansa in Muntii Bucegi. Mai multe trasee montane sunt inchise
Foto: Facebook/ Salvamont Prahova

Salvamontistii din Prahova ii avertizeaza pe turisti sa nu urce la altitudini mari, in aceasta perioada, intrucat in Masivul Bucegi exista risc insemnat de producere a unor avalanse la altitudini mai mari de 1.600 de metri.

Intr-un mesaj postat miercuri pe pagina de Facebook a institutiei, Salvamont Prahova ii avertizeaza pe turisti sa nu urce la peste 1.600 de metri altitudine in Bucegi.

"Risc insemnat de avalansa in Bucegi, la altitudini de peste 1.600 metri. Nu va riscati viata, parcurgand trasee turistice nemarcate sau trasee turistice inchise in sezonul de iarna", este mesajul postat de salvamontisti.

Conform acaestora, riscul de avalansa este de gradul trei din cinci, in conditiile in care in ultimele zile pe munte a nins, iar stratul de zapada este foarte instabil.

In aceasta perioada, mai multe trasee din Muntii Bucgei au fost inchise. Printre acestea se numara unele dintre cele mai importamte trasee, respectiv Cabana Babele-Vaful Omu, Busteni - Valea Jepilor, Cabana Babele - Varfu Caraiman, Cabana Caraiman - Monumentul Eroilor.

Potrivit Salvamont Prahova, trasee inchise sunt de asemenea si in Muntii Ciucas si Muntii Baiului. ...citeste mai departe despre "Pericol de avalansa in Muntii Bucegi. Mai multe trasee montane sunt inchise" pe Ziare.com

#atentioanre avalansa bucegi, #risc avalansa munte , #Stiri Administratie