Pericol imens pentru avione: Orice aeronava poate fi deturnata de hackeri - experti

Joi, 18 Iunie 2015, ora 08:07
962 citiri
Pericol imens pentru avione: Orice aeronava poate fi deturnata de hackeri - experti
Foto: Facebook/TAROM

Deturnarea de la distanta a avioanelor de catre piratii cibernetici, care ar mai putea si sa perturbe comenzile aeronavelor in timp ce calatoresc ca pasageri, sunt scenariile infricosatoare pe care si le imagineaza producatorii de avioane si expertii care evalueaza riscurile atacurilor informatice in sectorul aviatic.

Unele dintre aceste scenarii par sa tina mai degraba de science fiction, altele sunt considerate putin probabile, dar astfel de amenintari nu mai pot fi ignorate, relateaza AFP intr-o analiza publicata miercuri.

Sectorul aviatic "este supus zilnic unor numeroase atacuri, iar autorii acestora se comporta tot mai mult precum combatantii in razboi. Avem de-a face cu strategii militare de recunoastere si de atac", a explicat Alain Robic - expert in aparare cibernetica - intr-o prezentare la salonul aeronautic ce se desfasoara la Paris in perioada 15-21 iunie.

La fel ca alte sectoare de transport, cel aerian este expus tot mai mult interconexiunilor crescande intre ...citeste mai departe despre "Pericol imens pentru avione: Orice aeronava poate fi deturnata de hackeri - experti" pe Ziare.com

#avion deturnat hackeri, #deturnare avioane atacuri cibernetice , #Stiri Administratie