Pericolul tacut din spitale. Daca nu iesim din minciuna, nu stim cu ce luptam

Marti, 08 Decembrie 2015, ora 07:25
1351 citiri
Pericolul tacut din spitale. Daca nu iesim din minciuna, nu stim cu ce luptam
Fotomontaj Ziare.com

Nu vom gasi o solutie pentru infectiile intraspitalicesti decat dupa ce vom recunoaste pe deplin fenomenul si il vom cunoaste la dimensiunea reala, mult subraportata in acest moment, atat cu intentie, cat si din nestiinta, sustine prof. univ. Alexandru Rafila, seful laboratorului de microbiologie din cadrul Institutului National de Boli Infectioase "Matei Bals".

Totodata, conf. univ Gabriel Popescu, medic primar infectionist, atrage atentia ca infectii intraspitalicesti exista si in cel mai curat spital, insa germenii din spitalele noastre sunt mai rezistenti la antibiotice.

Intr-un interviu comun acordat Ziare.com, prof. Rafila si conf. Popescu au explicat mecanismul producerii infectiilor nosocomiale, cum pot contribui pacientii insisi la limitarea lor, care sunt problemele din spitale, dar si ce masuri ar trebui luate pentru diminuarea fonomenului: "este doar varful aisbergului si ca sa-l controlam pe el trebuie sa aducem in atentie si restul".

Ranitii de la Colectiv... citeste mai departe despre "Pericolul tacut din spitale. Daca nu iesim din minciuna, nu stim cu ce luptam: "Este doar varful aisbergului" Interviu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#infectii intraspitalicesti Colectiv, #Alexandru Rafila Gabriel Popescu , #Stiri Administratie