Peste 2,5 milioane de persoane au tranzitat frontiera romana in perioada Sarbatorilor. Urmeaza o perioada aglomerata

Vineri, 03 Ianuarie 2020, ora 17:27
1507 citiri
Peste 2,5 milioane de persoane au tranzitat frontiera romana in perioada Sarbatorilor. Urmeaza o perioada aglomerata
Foto: Arhiva Ziare.com

Peste 2,5 milioane de persoane au tranzitat, in perioada 20 decembrie - 3 ianuarie, frontiera romana, fiind inregistrata o crestere cu aproximativ 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cele mai mari valori de trafic au fost la punctele de trecere a frontierei din vestul tarii. Politia de Frontiera se asteapta ca traficul sa se intensifice, in perioada urmatoare, pe sensul de iesire din tara, intrucat romanii se vor intoarce in strainatate dupa vacanta, dar si la frontiera cu Republica Moldova, pe sensul de intrare in tara, avand in vedere ca multi turisti vor veni sa petreaca in tara noastra sarbatorile pe rit vechi.

Potrivit Politiei de Frontiera, in perioada sarbatorilor de iarna si in primele zile ale anului 2020, traficul prin punctele de trecere a frontierei a inregistrat cresteri fata de o perioada normala, astfel ca s-au luat masuri pentru fluidizarea traficului, nefiind inregistrate blocaje sau timpi mari de asteptare.

Sursa citata anunta ca, intrucat vacanta de iarna se incheie si in curand vor incepe sarbatorile de iarna pe rit vechi, masurile vor fi mentinute, prin suplimentarea numarului de politisti de frontiera si folosirea la maxim a capacitatii punctelor de trecere a frontierei.

Astfel, in perioada 20 decembrie 2019 - 3 ianuarie 2020, frontiera romana a fost tranzitata de aproximativ 2.540.000 de persoane, din care 1.180.000 pe sensul de iesire din tara si 1.360.000 pe sensul de intrare in tara, si 573.000 de mijloace de transport, fiind inregistrata o crestere cu aproximativ 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In aceasta perioada, peste 4.200 de politisti de frontiera, in medie, desfasoara zilnic activitati de supraveghere si control la frontiera de stat.

"Mentionam ca este folosita la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei, in limita configuratiei acestora, iar in cele mai tranzitate, in functie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau de iesire in/din tara, precum si echipamentele folosite pentru verificarea documentelor. De asemenea, in mod constant, sunt derulate activitati de cooperare cu autoritatile statelor vecine pentru a se asigura sincronizarea masurilor de suplimentare a personalului si a arterelor de control", arata Politia de Frontiera.

Cele mai mari valori de trafic au fost inregistrate la frontiera de vest, pe sensul de intrare in Romania. Astfel, prin punctele de trecere a frontierei din vestul tarii au trecut aproximativ 941.000 de persoa ...citeste mai departe despre "Peste 2,5 milioane de persoane au tranzitat frontiera romana in perioada Sarbatorilor. Urmeaza o perioada aglomerata" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tranzit persoane frontiere Sarbatori , #Stiri Administratie