Peste 70% dintre romani vor ca fumatul sa fie interzis in toate spatiile publice - sondaj INSCOP

Luni, 04 Aprilie 2016, ora 11:07
1678 citiri
Peste 70% dintre romani vor ca fumatul sa fie interzis in toate spatiile publice - sondaj INSCOP
Foto: Ziare.com

Peste 70% dintre romani sunt de acord ca fumatul sa fie interzis in toate spatiile publice, inclusiv in baruri si cafenele.

Potrivit sondajului "Inscop-Adevarul: Fumatul si Legea antifumat", 29,5% dintre romani se declara fumatori, in timp ce procentul nefumatorilor este de 69,5%, iar 1% dintre respondenti au declarat ca nu stiu sau nu raspund.

Sute de amenzi si avertismente in prima saptamana fara fumat

Legea impotriva fumatului in spatii publice se bucura de aprobarea a peste doua treimi din populatie. Astfel, 70,3% dintre romani sunt de acord ca fumatul sa fie interzis in toate spatiile publice, inclusiv in baruri si cafenele, in timp ce 28,7% nu sunt de acord cu aceasta masura. Totodata, procentul nonraspunsurilor (1%) este si in cazul acestei intrebari foarte scazut, semn ca dezbaterile intense generate de legea impotriva fumatului au condus la o cristalizare puternica a opiniilor populatiei, potrivit sursei citate.

Faptul ca procentul romanilor care se declara ...citeste mai departe despre "Peste 70% dintre romani vor ca fumatul sa fie interzis in toate spatiile publice - sondaj INSCOP" pe Ziare.com

#sondaj romani lege fumat, #sondaj romani fumat, #Lege antifumat sondaj , #Stiri Administratie