Pintea spune ca spitalele regionale vor fi terminate in perioada 2024-2027: Corina Cretu stie care e situatia

Marti, 01 Octombrie 2019, ora 14:33
1135 citiri
Pintea spune ca spitalele regionale vor fi terminate in perioada 2024-2027: Corina Cretu stie care e situatia
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, raspunde criticilor fostului comisar european Corina Cretu legate de spitalele regionale, precizand ca 2024 - 2027 reprezinta perioada in care acestea vor fi finalizate, "conform expertilor europeni, conform studiilor de fezabilitate".

Potrivit ministrului, Corina Cretu cunoaste acest calendar, dar a recurs "la un demers politic care nu face bine nimanui".

"Ma surprinde declaratia doamnei Corina Cretu, pentru ca dansa stie foarte bine care este situatia, dar ma surprinde si mai mult, poate, afirmatia ca aceste spitale au fost amanate intentionat tocmai pentru a demonstra ca dansa nu a fost un comisar patriot. Ea stie foarte bine cum au decurs lucrurile, da, in decembrie 2016 se semna un acorda cu Banca Europeana de Investitii pentru efectuarea studiilor de fezabilitate de catre expertii Bancii Europene de Investitii, dar primul teren a fost transmis Ministerului Sanatatii pentru constructia spitalelor in octombrie 2017.

S-a lucrat la intocmirea studiilor de fezabilitate care sunt acum finalizate, exista doua hotarari de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru Iasi si pentru Cluj, urmeaza si Craiova, deci lucrurile au mers in ritmul pe care dansa il stie foarte bine si pe care l-am stabilit de comun acord. Amanarea nu este o noutate, amanarea finalizarii poate voia sa spuna, pentru ca noi am spus inca de la finalizarea primului studiu de fezabilitate ca expertii dau ca si data finala 2024.

De aceea s-a cerut fazarea, practic impartirea in doua etape a acestei constructii, astfel incat in etapa a doua de programare financiara banii sa vina mai multi si cu o contributie din partea Uniunii Europene mai mare. Deci, dansa stie toate aceste lucruri, ma surprinde aceasta postare la modul neplacut", a spus Sorina Pintea, marti, la Digi 24, intrebata ce stie despre posibila amanare a demararii proiectelor privind constructia spitalelor regionale anuntata de eurodeputatul Corina Cretu.

Ministrul Sanatatii a precizat ca 2024 - 2027 reprezinta un interval de timp in care spitalele regionale vor fi finalizate, "conform expertilor europeni, conform studiilor de fezabilitate".

"Deci, aceste cereri de finantare vor fi depuse de catre Ministerul Dezvoltarii la Bruxelles, s-a cerut aceasta fazare pentru a putea cere o suma mai mare pentru finalizarea acestor constructii, exista deja licitatii pornite pentru proiectare la Iasi, urmeaza sa incepem procedurile de achizitie pentru proiectul tehnic si la ...citeste mai departe despre "Pintea spune ca spitalele regionale vor fi terminate in perioada 2024-2027: Corina Cretu stie care e situatia" pe Ziare.com

#spitale regionale 2027 , #Stiri Administratie