Planul secret al lui Dragnea - suspendarea presedintelui. Cum vor sa deturneze protestele

Duminica, 05 Februarie 2017, ora 12:40
5398 citiri
Planul secret al lui Dragnea - suspendarea presedintelui. Cum vor sa deturneze protestele

Este evident ca abrogarea ordonantei penale nu a reusit sa calmeze spiritele. Prin tot ceea ce a facut acest guvern a devenit total necredibil. Contractul de incredere cu cabinetul Grindeanu s-a rupt marti seara, iar evolutiile ulterioare sfidatoare si mincinoase au facut ruptura ireconciliabila si acesta este motivul pentru care strada cere acum demisia guvernului si chiar alegeri anticipate.

Eu cred ca ar trebui sa fim rationali, pentru a nu intoarce momentul in favoarea atentatorilor la viitorul Romaniei.

Deja, daca te uiti la mesajele lui Calin Popescu Tariceanu, Ion Iliescu si ale televiziunilor Puterii, este evident ca incearca o mobilizare masiva a electoratului captiv PSD impotriva presedintelui, acuzat ca a incitat la anarhie si ca serveste intereselor straine.

De aceea si invocarea implicarii in proteste a multinationalelor, de teama ca ar fi amenintate de masurile nationaliste preconizate de guvern.

Liviu Dragnea si-a chemat inapoi consultanti israelieni si se pare ca in laboratoare este clocit scenariul suspendarii presedintelui Iohannis pe acest motiv: iata, OUG 13 a fost abrogata, e clar ca nu despre ea e vorba, se incearca destabilizarea Romaniei.

Pe de alta parte, anticipatele nu mi se par o solutie fezabila in acest moment, pentru ca nu are cine capitaliza votul impotriva PSD. PNL este in criza interna si are la randul sau o tabara masiva, probabil chiar majoritara, anti-justitie. USR este in continuare o varza ideologica, nu are niciun proiect, nciun program, nu sunt apti sa guverneze.

Ca sa evitam toate pericolele majore care pot duce la folosirea protestelor in favoarea grupului infractional organizat (GIO) care le-a declansat, cred ca esential ar fi ca in baza rezultatului alegerilor din decembrie, PSD sa faca o schimbare majora de macaz.

Adica sa-l izoleze pe Liviu Dragnea, care este foarte departe a fi renuntat la planurile sale initiale deja evidente, si sa genereze un alt premier, un alt guvern - credibil, apt sa reconstuiasca contractul de incredere tradat.

Exista si oameni care pot coagula acesta miscare, in frunte cu Sorin Moisa si primarul Iasului, de exemplu. Deja in partid sunt uriase lupte intestine care pot avea si acest rezultat.

Sper ca nu ma poate suspecta nimeni de vreo simpatie pentru PSD, dar teama mea, bazata pe informatii, este ca acest GIO va fi dispus sa faca exact ceea ce pretindea ca vrea sa evite, adica sa arunce tara intr-un soi de razboi civil hibrid si mizand pe manipularea si disc ...citeste mai departe despre "Planul secret al lui Dragnea - suspendarea presedintelui. Cum vor sa deturneze protestele" pe Ziare.com

#Dragnea suspendare presedinte, #proteste ordonanta penala , #Stiri Administratie