Planuri de vacanta in Italia sau Croatia? MAE avertizeaza: Cod rosu de canicula

Vineri, 07 August 2015, ora 20:01
878 citiri
Planuri de vacanta in Italia sau Croatia? MAE avertizeaza: Cod rosu de canicula
Foto: Ziare.com

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anuntat, vineri seara, ca in Italia, dar si in Croatia autoritatile au emis cod rosu de canicula, in penisula fiind prognozate cele mai ridicate temperaturi din aceasta vara, care pot ajunge pana la 40 de grade Celsius.

MAE ii avertizeaza pe romanii care se afla, tranziteaza sau doresc sa mearga in Italia ca Servicul Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene a anuntat temperaturi foarte ridicate in majoritatea regiunilor italiene, in special in zonele din nord-vestul tarii. In Campia Padului sunt anuntate temperaturi de peste 36-38 de grade Celsius in timpul zilei, cu tendinta de canicula in orele dupa-amiezii si seara.

Europa de Est, sub cod rosu: Valul de caldura nu are de gand sa plece prea curand

Potrivit sursei citate, meteorologii avertizeaza ca noul val de caldura africana va aduce in peninsula cele mai ridicate temperaturi din aceasta vara.

Maximele de temperatura sunt prevazute pentru zilele de vineri, 7 august, si ...citeste mai departe despre "Planuri de vacanta in Italia sau Croatia? MAE avertizeaza: Cod rosu de canicula" pe Ziare.com

#cod rosu canicula Italia, #cod rosu canicula Croatia , #Stiri Administratie