Ploiestiul, primul oras care ar putea ramane fara apa calda si caldura: Cat timp mai au alesii locali sa evite dezastrul

Miercuri, 20 Martie 2019, ora 20:33
723 citiri
Ploiestiul, primul oras care ar putea ramane fara apa calda si caldura: Cat timp mai au alesii locali sa evite dezastrul
Foto: Arhiva Pixabay.com

Ploiesti ar putea deveni, de la 1 mai 2019, primul oras fara apa calda si caldura din cauza neintelegerilor de la nivel local. Oficialii se acuza de interese politice, in conditiile in care situatia este cunoscuta de doi ani, spune chiar viceprimarul Cristian Ganea.

In cazul in care autoritatile locale nu cad la un acord asupra termoficarii, circa 120.000 de consumatori casnici, institutii publice, printre care scoli si spitale, vor ramane fara apa calda si caldura. Unul dintre oficialii locali spune ca situatia este cunoscuta de doi ani si il acuza pe primarul liberal Adrian Dobre ca nu a luat masuri.

"Ce s-a intamplat in sedinta de luni a Consiliului Local Ploiesti depaseste orice imaginatie si trage un serios semnal de alarma asupra capacitatii primarului liberal Dobre Adrian de a conduce responsabil Ploiestiul. Desi stia de mai bine de doi ani ca va expira contractul cu operatorul Veolia, a preferat, in stilul caracteristic, sa nu faca nimic, sperand ca altii vor rezolva problema. Pe ultima suta de metri, edilul a incercat sa bage sub nasul consilierilor locali un proiect de hotarare, asa zis salvator, in realitate doar o noua minciuna a liberalului Dobre. Consilierii s-au trezit in fata cu un proiect prin care trebuia sa infiinteze o asociatie impreuna cu Consiliul Judetean Prahova, denumita in mod pompos 'Confort'! Acest proiect era, in realitate, o declaratie de principiu in vederea asocierii, fara nimic concret si fara a fi prezentate nici macar documentele de constituire", acuza viceprimarul Cristian Ganea.

Acesta sustine ca un proiect fara argumente financiare nu este decat o masura negandita. "A venit momentul ca primarul Adrian Dobre sa se trezeasca la realitate si sa actioneze exclusiv in beneficiul ploiestenilor si nu sa incerce sa castige capital electoral dintr-o problema pe care nu a reusit sa o gestioneze eficient", a afirmat viceprimarul.

Operatorul a anuntat deja ca dupa 1 mai nu mai are dreptul sa furnizeze apa calda si caldura. In aceasta perioada se face predarea gestiunii serviciului de alimentare cu energie termica, ce a fost incredintata pe o perioada de 15 ani in baza contractului de concesiune. S-a demarat procedura de concediere colectiva a personalului angrenat in acest serviciu, insa Primaria Ploiesti nu a luat inca o decizie privind operatorul care va asigura acest serviciu incepand din data de 2 mai 2019.

"In cursul zilei de ieri (luni, n.red.), printr-un comunicat, cei de la Veolia au confirmat faptul ca la ...citeste mai departe despre "Ploiestiul, primul oras care ar putea ramane fara apa calda si caldura: Cat timp mai au alesii locali sa evite dezastrul" pe Ziare.com

#Ploiesti fara apa calda caldura , #Stiri Administratie