PNL a depus cererea de revocare a Avocatului Poporului

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 18:22
5608 citiri
PNL a depus cererea de revocare a Avocatului Poporului
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat miercuri, la Parlament, ca liberalii au depus solicitarea oficiala in Birourile Permanente reunite pentru revocarea din functie a Avocatului Poporului, in conditiile in care institutia a preferat "sa se comporte" ca si cum ar fi "in subordinea PSD".

"Am depus solicitare oficiala in Birourile reunite de revocare a Avocatului Poporului pentru incalcarea legii pentru faptul ca nu respecta normele prin care aceasta institutie trebuie sa sprijine cetatenii in raport cu institutiile statului.

Avocatul Poporului a preferat sa se comporte precum o institutie in subordinea PSD si au fost nenumarate cazuri in care cetatenii nu s-au regasit in demersurile institutiei Avocatului Poporului", a spus Raluca Turcan.

Precizam ca Victor Ciorbea a declarat, miercuri, ca institutia pe care o conduce va analiza argumentele prezentate de catre presedintele Klaus Iohannis in privinta sesizarii CCR in legatura cu OUG de modificare a codurilor penale si ca va incerca sa ia o decizie "in cel mai scurt timp".

La randul sau, Iohannis a mentionat ca Avocatul Poporului i-a promis ca va analiza cu celeritate OUG privind modifcarea codurilor penale si si-a exprimat speranta ca maine sau poimaine acesta va lua decizia corecta in privinta sesizarii CCR.

Iohannis a sustinut ca exista precedent si ca OUG poate fi atacata la Curte de Avocatul Poporului chiar daca prevederile acesteia nu au intrat in vigoare. Presedintele a mai spus ca, dincolo de argumentele juridice, Avocatul Poporului trebuie sa se uite si in jur, la faptul ca Romania este revoltata.

Asta in conditiile in care Ciorbea a sustinut anterior, miercuri dimineata, ca institutia sa nu poate ataca la Curtea Constitutionala OUG de modificare a codurilor penale decat dupa ce aceasta intra in vigoare si ca lasa in competenta celor care pot sesiza CCR in acest caz cu un conflict de natura constitutionala. ...citeste mai departe despre "PNL a depus cererea de revocare a Avocatului Poporului" pe Ziare.com

#PNL cerere revocare Avocatul Poporului , #Stiri Administratie