Podul peste Dambovita de la Ciurel e inca neterminat, dupa 9 ani de santier. Cand va fi gata si cu ce-i va ajuta pe bucuresteni

Marti, 30 Aprilie 2019, ora 16:55
1351 citiri
Podul peste Dambovita de la Ciurel e inca neterminat, dupa 9 ani de santier. Cand va fi gata si cu ce-i va ajuta pe bucuresteni
Foto: Arhiva Facebook/Asociatia Pro Infrastructura

Desi ar fi trebuit sa fie gata inca de acum 7 ani, soseaua care ar urma sa lege Splaiul Indepedentei de Autostrada Bucuresti-Pitesti - contribuind la decongestionarea traficului in vestul Capitalei - e inca departe de finalizare. Ba chiar exista riscul ca proiectul sa nu mai fie dus la bun sfarsit.

Administratia Capitalei anunta inca de la jumatatea anilor 2000 ca a gasit solutia pentru decongestionarea traficului pe Bulevardul Iuliu Maniu, singura artera care duce din centrul Capitalei direct spre A1.

Respectiva solutie presupunea constructia unui nou drum care sa plece din zona Splaiului Independentei, sa treaca Dambovita pe un pod in zona Ciurel, sa traverseze un nod rutier amenajat la intersectia cu Soseaua Virtutii si apoi sa ajunga, pe langa Lacul Morii, pana la Centura Capitalei. De acolo, drumul urma sa isi continue traseul tocmai pana la A1.

Inca din 2006, Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) adopta hotarari cu privire la acest proiect. In noiembrie 2007, s-a semnat si un contract cu asocierea Max Boegl - Astaldi - Euroconstruct, care urma sa construiasca noua sosea in mai putin de 3 ani.

Sursa foto: PeUndeMerg.ro

Grabita probabil sa isi demonstreze harnicia, municipalitatea a dispus inceperea lucrarilor la primul segment al acestui nou bulevard - adica la podul peste Dambovita din zona Ciurel - inainte sa planifice intregul traseu al drumului, sa intocmeasca documentele de urbanism necesare si sa faca exproprierile. Asta, cu toate ca podul, de unul singur, nu rezolva problema traficului aglomerat!

De fapt, PMB nici macar nu s-a obosit sa ii intrebe pe bucuresteni daca isi doresc aceasta noua sosea care sa faca legatura cu autostrada. In consecinta, s-a trezit ca mai multe familii din zona in care incepusera lucrarile la pod blocheaza proiectul in instanta.

In anii 2013-2014, mai multe autorizatii si documente de urbanism emise de autoritatile locale pentru continuarea proiectului Ciurel au fost anulate la tribunal. In anii care au urmat, PMB a fost nevoita sa refaca documente si a alocat foarte putini bani pentru pod. In consecinta, lucrarile au batut pasul pe loc.

Podul, in constructie, pe vremea lui Sorin Oprescu. Foto: PeUndeMerg.ro

In cele din urma, cu chiu cu vai, s-a reluat lucrul, iar PMB a promis, iar si iar, ca va termina podul si ca imediat se va apuca de construit drumul care sa-l lege de autostrada. Ca sa scape de povara exproprierilor, fostul primar general Sorin Oprescu a promis chiar ca ...citeste mai departe despre "Podul peste Dambovita de la Ciurel e inca neterminat, dupa 9 ani de santier. Cand va fi gata si cu ce-i va ajuta pe bucuresteni" pe Ziare.com

#Pod Ciurel Marius Coaje Pro Infrastructura, #constructie intarziata Pod Ciurel, #Pod Ciurel Oprescu Firea Coaje , #Stiri Administratie