Politia face perchezitii acasa la Ilan Laufer. Fostul ministru este suspect in dosarul lui Carmen Adamescu

Joi, 02 Mai 2019, ora 13:19
1060 citiri
Politia face perchezitii acasa la Ilan Laufer. Fostul ministru este suspect in dosarul lui Carmen Adamescu
Foto: Facebook/Ilan Laufer

Fostul ministru Ilan Laufer, sef al Departamentului PSD pentru Mediul de Afaceri, este audiat joi la Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, in dosarul lui Carmen Adamescu, fiind suspectat de complicitate la gestiune frauduloasa si evaziune fiscala.

Surse din ancheta afirma ca acuzatia de complicitate la gestiune frauduloasa a fost formulata intrucat, in calitate de administrator la doua societati, Laufer ar fi sprijinit-o pe Carmen Adamescu in administrarea bunurilor Unirea Shopping Center, producand pagube societatii, in cuantum de peste 5.800.000 de euro.

Cine este Ilan Laufer

Ilan Laufer a fost ministru pentru Mediul de Afaceri si a fost propus pentru Ministerul Dezvoltarii, insa presedintele Klaus Iohannis a respins nominalizarea sa.

La randul sau, Laufer l-a acuzat pe seful statului de antisemitism, insa ulterior si-a retractat afirmatiile spunand ca reactia sa a fost una emotionala. El a devenit apoi consilier onorific al premierului Dancila.

Ilan Laufer a fost nominalizat pentru conducerea Departamentului PSD pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat si este seful organizatiei PSD din SUA.

Acuzatiile politistilor

Cei care doreau sa inchirieze spatii in mall-ul Unirea incheiau mai intai contracte subsecvente cu societatile administrate de Ilan Laufer, contra unor sume mari de bani, iar ulterior acesta i-ar fi ajutat sa inchirieze spatiile in Unirea, la sume modice.

Sumele astfel obtinute erau transferate catre patru societati din Cipru si Elvetia, de unde erau ulterior retrase, prin incheierea cu aceste firme a unor contracte fictive de consultanta, comision si intermediere. Banii rezultati ar fi ajuns la Carmen Adamescu, sustin anchetatorii.

In ceea ce priveste acuzatia de evaziune fiscala, pentru a nu achita taxele si impozitele pe profit pentru o societate pe care o administra, Ilan Laufer ar fi majorat cheltuielile, prin incheierea si inregistrarea in evidenta contabila a unor contracte fictive de consultanta, cu cele 4 firme din Cipru si Elvetia.

Percheziti la domiciliul lui Laufer

De asemenea, domiciliul lui Laufer a fost vizat de perchezitii.

"Astazi, 2 mai 2019, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice au efectuat 8 perchezitii, in Bucuresti si Ilfov, la domiciliile persoanelor si punctele de lucru ale societatilor implicate intr-un dosar penal de delapidare, gestiune frauduloasa si evaziune fiscala, cu prejudiciu de peste 90 de milioane de lei.

Astfel, politis ...citeste mai departe despre "Politia face perchezitii acasa la Ilan Laufer. Fostul ministru este suspect in dosarul lui Carmen Adamescu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ancheta Ilan Laufer, #Ilan Laufer adamescu, #Ilan Laufer magazinul unirea, #Ilan Laufer percheziti, #Ilan Laufer cercetat , #Stiri Administratie