Politia Romana: Sebastian Ghita a fost arestat pentru 18 zile, in vederea extradarii

Luni, 17 Aprilie 2017, ora 18:39
2639 citiri
Politia Romana: Sebastian Ghita a fost arestat pentru 18 zile, in vederea extradarii
Foto: captura video Digi24 (Arhiva)

Politia Romana anunta ca autoritatile sarbe au informat ca inculpatul Sebastian Ghita a fost arestat in Republica Sarba, pe o perioada de 18 zile in vederea extradarii, incepand cu 14 aprilie.

Informarea vine in contextul in care Curtea Suprema din Serbia a decis, vineri, plasarea in arest a lui Sebastian Ghita pentru doua luni, in vederea extradarii, conform Agentiei de presa Tanjug.

Pe de alta parte, IGPR a precizat, luni, ca fotografia inculpatului Ghita Sebastian a figurat pe site-ul institutiei pana in momentul in care s-a primit din partea autoritatilor sarbe confirmarea oficiala ca acesta a fost arestat in vederea extradarii.

"Acest mesaj a sosit pe canalul de cooperare politieneasca Interpol in urma cu cateva minute, datorita (sic!) unor probleme tehnice aparute in sistemul Interpol Belgrad", precizeaza Politia Romana.

"Astfel, autoritatile sarbe ne-au informat ca persoana respectiva a fost arestata in Republica Sarba, pe o perioada de 18 zile in vederea extradarii, incepand cu 14.04.2017", anunta IGPR.

Politia Romana a informat in acest sens Ministerul Justitiei, pentru ca aceasta este institutia abilitata sa demareze procedura de extradare.

Conform prevederilor legale, in acest moment, Politia Romana nu mai are competenta in acest caz. In momentul extradarii, daca autoritatile sarbe vor solicita ca partea romana sa efectueze escorta in tara a inculpatului, politistii romani vor efectua acest serviciu, conform competentelor, mai precizeaza Politia Romana.

Omul de afaceri Sebastian Ghita a fost localizat si retinut la Belgrad, in noaptea de joi spre vineri. Ghita avea permis de conducere si buletin de Slovenia si era impreuna cu fratele sau in momentul capturarii.

Citeste mai multe despre capturarea fugarului Ghita:

Sebastian Ghita a fost retinut la Belgrad. S-a legitimat cu acte falseCum au reusit politistii sa il localizeze pe Sebastian Ghita in Serbia, "cu ajutorul" apropiatilor (Surse)Ministrul Carmen Dan a dat noi detalii despre prinderea lui Ghita: Nu s-a opus retinerii. Era pur si simplu pe stradaCum a fost prins Sebastian Ghita in Belgrad: Pasaportul nu era doar fals, ci si expiratSebastian Ghita ramane in arest pentru cel putin 48 de ore, dupa 11 ore de audieri ...citeste mai departe despre "Politia Romana: Sebastian Ghita a fost arestat pentru 18 zile, in vederea extradarii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Sebastian Ghita arestat extradare , #Stiri Administratie