Politia Rutiera a dat amenzi de aproape 10.000 de euro in Bucuresti intr-o singura ora

Luni, 03 Aprilie 2017, ora 07:56
978 citiri
Politia Rutiera a dat amenzi de aproape 10.000 de euro in Bucuresti intr-o singura ora
Foto: Arhiva Ziare.com

Brigada Rutiera Bucuresti a dat peste 44 de amenzi pentru depasirea vitezei legale, in valoare de peste 38.000 de lei, fiind deschis si un dosar penal.

Potrivit Brigazii de Politie, duminica, in intervalul orar 16:00-17:00, au fost date peste 44 de sactiuni contraventionale pentru depasirea vitezei legale in Bucuresti. Politistii au intocmit si un dosar penal pentru un sofer care circula cu o masina cu numerele provizorii expirate. Valoarea amenzilor trece de 38.000 de lei.

Pentru aceasta actiune, politistii au folosit un pistol radar si au urmarit toata plaja de abateri de la normele rutiere, dar depasirea vitezei legale pe un anumit sector de drum a fost scopul principal. Viteza excesiva reprezinta una dintre cauzele principale de producere a accidentelor rutiere cu consecinte deosebit de grave.

In Bucuresti s-au produs, in 2016, peste 433 de accidente rutiere grave, in urma carora si-au pierdut viata 63 de persoane.

Principalele cauze ale accidentelor rutiere in Romania sunt traversarea neregulamentara, neacordarea de prioritate, atat pietonilor cat si vehiculelor, si viteza neadaptata la conditiile meteo-rutiere.

Citeste si despre actiunea de sambata a Politiei Rutiere: Teribilism la volan: Zeci de soferi amendati in cateva ore pentru ca "zburau" pe autostrazi cu viteze uriase ...citeste mai departe despre "Politia Rutiera a dat amenzi de aproape 10.000 de euro in Bucuresti intr-o singura ora" pe Ziare.com

#amenzi Politia Rutiera Bucuresti , #Stiri Administratie