Ponta afla pe 13 septembrie daca ramane in avocatura. Macovei ii cere sa dea examen de intrare in barou

Marti, 06 Septembrie 2016, ora 19:14
3039 citiri
Ponta afla pe 13 septembrie daca ramane in avocatura. Macovei ii cere sa dea examen de intrare in barou
Foto: Arhiva Ziare.com

Consiliul Baroului Bucuresti a amanat, marti, pana pe 13 septembrie, o decizie in privinta cererii de excludere din avocatura a lui Victor Ponta, depusa de Monica Macovei.

Decanul Baroului Bucuresti, Ion Dragne, a spus ca nu exista o legislatie clara care sa lamureasca daca o persoana intrata in avocatura fara examen, in baza titlului de doctor, asa cum este cazul fostului premier, este exclusa din randul avocatilor in situatia in care titlul de doctor i-a fost retras.

"Am facut tot ce presupune etapa de documentare. Pozitiile celor doi avocati, cererea, raportul Comisiei. Cu alte cuvinte trebuie sa analizam si, prin vot, sa decidem", a spus Dragne la finalul audierilor.

El a aratat ca trebuie luata o hotarare care sa fie valabila, legala si care sa nu fie desfiintata de niciuna dintre parti in situatia in care se vor adresa instantei de judecata.

"Nu avem o lege, un text care sa spuna ca, daca a fost retras titlul de doctor in drept este de drept retras si titlul de ...citeste mai departe despre "Ponta afla pe 13 septembrie daca ramane in avocatura. Macovei ii cere sa dea examen de intrare in barou" pe Ziare.com

#Ponta excludere avocatura plagiat , #Stiri Administratie