Prefectura Prahova da in judecata 28 de primarii pentru sporurile nelegale date angajatilor

Miercuri, 02 August 2017, ora 16:30
794 citiri
Prefectura Prahova da in judecata 28 de primarii pentru sporurile nelegale date angajatilor
Foto: lemnucs.com

Prefectura Prahova s-a adresat instantei solicitand anularea unor dispozitii prin care angajatii din 28 de primarii au primit diferite sporuri nelegale in ultimele 8 luni.

Prefectul judetului Prahova, Madalina Lupea, a declarat, miercuri, ca institutia pe care o conduce a decis sa atace in contencios administrativ mai multe dispozitii de primar prin care functionarii publici si personalul contractual din 28 de primarii au luat sporuri de dispozitiv, de confidentialitate, dificultate sau pentru conditii vatamatoare.

Sporurile ar fi fost acordate mai multe luni, incepand cu decembrie 2016.

"Aceste acte au fost apreciate ca fiind nelegale, Institutia Prefectului a formulat actiune la instanta de contencios administrativ solicitand anularea acestora", a declarat Lupea.

Potrivit Prefecturii Prahova, sporul de dispozitiv acordat a fost de 25% din salariul de baza, cel de confidentialitate si pentru conditii vatamatoare au fost de 15% si cel de dificultate - 35%.

Prefectura a apreciat ca fiind nelegal, de exemplu, sporul de dispozitiv, avand in vedere ca, potrivit legii, acest spor se acorda personalului militar si civil din Ministerul Apararii Nationale sau Afacerilor Interne, nu functionarilor publici din administratia publica locala.

Au fost cazuri in care si primarul, si viceprimarul au incasat sporuri, cu toate ca, potrivit legii, acestia nu beneficiaza de spor de vechime in munca sau alte sporuri.

"Aceste sporuri nu se mai acorda de la 1 iulie. Am mai trimis 10 proceduri prealabile la alte primarii si au fost sistate aceste sporuri si acolo. Au fost mai multe primarii, in judet, care au acordat aceste sporuri, dar multe au inteles si le-au revocat fara sa mai fie nevoie sa le atacam in instanta sau sa le trimitem proceduri prealabile. Fac precizarea ca demersurile noastre au in vedere acte administrative emise inainte de intrarea in vigoare a legii 153/2017", a spus Madalina Lupea.

In cazul in care instanta stabileste ca sporurile au fost acordate ilegal, functionarii publici si personalul contractual vor da banii inapoi. ...citeste mai departe despre "Prefectura Prahova da in judecata 28 de primarii pentru sporurile nelegale date angajatilor" pe Ziare.com

#prefect Prahova instanta primarii sporuri , #Stiri Administratie