Premiera mondiala la Sibiu: Procedeu medical revolutionar care a salvat o viata

Luni, 01 Februarie 2016, ora 13:50
1350 citiri
Premiera mondiala la Sibiu: Procedeu medical revolutionar care a salvat o viata
Foto: Spitalul European Polisano Sibiu

Un pacient cu o disectie aortica complexa de tip B, refuzat de centre de specialitate din tara si din strainatate, a fost tratat cu succes printr-un procedeu endovascular revolutionar. Este vorba despre o premiera in lumea medicala, realizata intr-un spital din Romania.

Pacientul are 59 de ani si e din Bucuresti, iar interventia a fost realizata pentru prima data in lume de echipa de specialisti a unui spital din Sibiu, cu participarea prof. dr Sherif Sultan, vicepresedintele Societatii Mondiale de Chirurgie Vasculara si Presedinte al Institutului Vascular de Vest, dupa cum se arata intr-un comunicat remis luni Ziare.com.

Procedeul endovascular a constat in combinarea a doua tehnici inovative ce nu au mai fost utilizate impreuna niciodata la tratamentul unui pacient cu aceasta patologie grava.

Premiera medicala in Romania: Cum sa iti rezolvi problemele la genunchi Interviu cu dr Tarek Nazer

Boala evolueaza foarte repede, sansele de supravietuire fiind foarte ...citeste mai departe despre "Premiera mondiala la Sibiu: Procedeu medical revolutionar care a salvat o viata" pe Ziare.com

#premiera medicala spitalul Polisano Sibiu, #disectie aortica B tratata succes Romania, #Romania premiere medicale lume , #Stiri Administratie