Premiu pentru creatorii unei aplicatii de transparentizare a cheltuirii banilor publici - cum functioneaza

Luni, 07 Martie 2016, ora 20:55
860 citiri
Premiu pentru creatorii unei aplicatii de transparentizare a cheltuirii banilor publici - cum functioneaza
Foto: Facebook/Initiativa Romania

Guvernul Romaniei a oferit un premiu platformei Initiativa Romania pentru dezvoltarea unei aplicatii IT de transparentizare a cheltuirii banilor publici.

Aplicatia de mobil "Harta Banilor Publici" isi propune, "intr-o prima faza, sa puna la dispozitia cetateanului aflat pe suprafata municipiului Bucuresti date, in format mobil, despre achizitiile publice directe facute de autoritati contractante" din Capitala, potrivit unui comunicat de presa remis, luni, Ziare.com.

Premiul a fost oferit dupa ce miscarea civica a castigat concursul de aplicatii pe date deschise din domeniile Achizitii publice si Sanatate, organizat de Guvern in cadrul celui de-al doilea Plan de actiune pentru promovarea guvernarii deschise - Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisa (OGP).

Echipa care a dezvoltat aplicatia a fost formata din Claudiu Ghioc - aplicatie Android; Mihai Ciorobea - server, baza de date; Cristian Balulescu - hosting, prelucrare date si Elena Ghioc - prelucrare date, design.

Ideea ...citeste mai departe despre "Premiu pentru creatorii unei aplicatii de transparentizare a cheltuirii banilor publici - cum functioneaza" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aplicatie transparentizare banilor publici, #transparentizare cheltuire bani publici, #Guvern premiu platforma , #Stiri Administratie