Presa externa, despre scutul de la Deveselu: Rusia e frustrata, sistemul militar e in curtea sa

Joi, 12 Mai 2016, ora 20:06
1075 citiri
Presa externa, despre scutul de la Deveselu: Rusia e frustrata, sistemul militar e in curtea sa
Foto: Facebook/ U.S. Embassy Bucharest

Inaugurarea scutului antiracheta de la Deveselu a atras atentia presei internationale, unele dintre cele mai importante institutii media din lume relatand despre momentul de joi si despre reactia Kremlinului.

"Scutul antiracheta al SUA este inaugurat in Romania, Rusia vede o amenintare", titreaza agentia Associated Press, preluata si de ABC News.

"Un scut antiracheta din Romania, cu scopul de a proteja Europa de amenintarile rachetelor balistice, a devenit operational joi, infuriind Rusia, care se opune existentei unui sistem militar in fosta sa zona de influenta.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a incercat sa reasigure Rusia, cand a luat cuvantul la o ceremonie la care au participat oficiali americani, romani si ai NATO, la baza aflata la 180 de kilometri sud-vest de Bucuresti", scrie agentia de presa.

Moment istoric la Deveselu: Scutul antiracheta e operational, Rusia se simte amenintata

AP este preluata si de Time, care titreaza "Rusia devine frustrata de ...citeste mai departe despre "Presa externa, despre scutul de la Deveselu: Rusia e frustrata, sistemul militar e in curtea sa" pe Ziare.com

#presa externa scut antiracheta, #scut antiracheta inaugurat Deveselu, #reactie Rusia scut antiracheta, #Rusia scut antiracheta Romania , #Stiri Administratie