Presedintele Asociatiei Colectiv: Pentru Firea si Guvernul Romaniei, Colectiv trebuie sa dispara

Duminica, 29 Octombrie 2017, ora 07:31
870 citiri
Presedintele Asociatiei Colectiv: Pentru Firea si Guvernul Romaniei, Colectiv trebuie sa dispara
Foto: Facebook Eugen Iancu

Eugen Iancu, presedintele Asociatiei Colectiv, o critica pe Gabriela Firea, primarul Capitalei, care nu ar accepta proiectul de a construi o maternitate noua, inchinata memoriei tinerilor morti in incendiul din Colectiv si spune ca pentru Firea si pentru Guvern "Colectiv trebuie sa dispara".

"Ma intrebam de ce primarul Capitalei, Firea, refuza sa accepte o audienta, ma intrebam de ce primarul Capitalei, femeia, mama, nu ne accepta proiectul de a construi o maternitate noua, inchinata memoriei tinerilor plecati in urma incendiului din Colectiv. Acum stiu, ati auzit zilele astea un singur primar sau un singur politician aflat la putere vorbind de Colectiv? Pentru Firea si Guvernul Romaniei, Colectiv trebuie sa dispara, nu vorbim despre ei, nu vorbim cu ei, facem sa dispara dovezile", scrie, pe Facebook, Eugen Iancu, al carui fiu, Alexandru, de 22 de ani, a murit in tragedie.

Potrivit acestuia, "Colectiv este dovada hotiei, prostiei, lasitatii politicienilor ultimilor 27 de ani".

Cateva mii de oameni au ajuns, vineri seara, in fata fostei fabrici Pionierul din Capitala, intr-un mars al tacerii in memoria celor 64 de tineri care in urma cu doi ani au murit in incendiul din Clubul Colectiv. Rudele si prietenii victimelor au purtat tricouri albe, imprimate cu fotografiile celor dragi. Mai multi tineri au cantat apoi la chitara, la monumentul ridicat in Piata Bucur in memoria victimelor din Colectiv, iar la 22.32, ora izbucnirii incendiului, multimea a tinut un moment de reculegere.

In urma incendiului din clubul Colectiv din seara de 30 octombrie 2015 si-au pierdut viata 64 de persoane - 27 in noaptea tragediei si 37 ulterior, in spitale din Bucuresti si din strainatate. Incendiul a izbucnit in timpul unui concert sustinut in clubul Colectiv de trupa rock bucuresteana Goodbye to Gravity, care isi lansa albumul "Mantras of War". Solistul Andrei Galut este singurul membru al trupei care a supravietuit tragediei. ...citeste mai departe despre "Presedintele Asociatiei Colectiv: Pentru Firea si Guvernul Romaniei, Colectiv trebuie sa dispara" pe Ziare.com

#Asociatia Colectiv Firea, #Colectiv Guvernul Romaniei , #Stiri Administratie