Presedintele CCIR Mihail Vlasov a fost retinut pentru trafic de influenta

Miercuri, 19 Martie 2014, ora 09:14
2450 citiri
Presedintele CCIR Mihail Vlasov a fost retinut pentru trafic de influenta

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihail Vlasov, a fost retinut de procurorii DNA, care vor cere, miercuri, arestarea lui preventiva, pentru trafic de influenta.

Mihail Vlasov a fost ridicat marti seara de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce primea aproximativ 200.000 de euro. Suma reprezenta prima transa dintr-un milion de euro, bani pe care Vlasov ar fi urmat sa-i primeasca pentru a "aranja" un proces la Curtea de Arbitraj, institutie aflata in subordinea Camerei de Comert, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax.

Procurorii au emis pe numele lui Vlasov ordonanta de retinere pentru 24 de ore

Dupa l-au audiat mai multe ore, la sediul DNA, procurorii au emis pe numele lui Mihail Vlasov ordonanta de retinere pentru 24 de ore. Acesta va fi dus, miercuri, la Curtea de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

Mihail Vlasov, in varsta de 70 de ani, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei din 2007. In perioada iunie - decembrie 2008 a detinut si un mandat de deputat.

Este tatal a doua fete - Vanda Anamaria Vlasov si creatoarea de moda Ingrid Vlasov - si socrul fostului ministru de Interne Cristian David (PNL), casatorit cu cea dintai.

Mihail Vlasov a fost reclamat la DNA pentru coruptie in 2012

In 2012 Mihail Vlasov a fost reclamat la DNA pentru coruptie, relateaza gandul.info. Un numar de 12 presedinti de camere de comert din teritoriu au transmis catre DNA o plangere penala in care aratau ca Vlasov ar fi folosit discretionar fondurile Camerei de Comert.

"Presedintele CCIR, dl Mihail M. Vlasov a cheltuit, in anul 2011, suma de 12.239.098 lei, existand indicii serioase in sensul ca acesti bani nu au fost cheltuiti doar in interesul CCIR. Cu ocazia dezbaterilor, in Adunarea din 23 aprilie 2012, a Executiei Bugetului de Venituri si Cheltuieli al CCIR pe anul 2011 (punctul 3 de pe ordinea de zi), am observat ca, in Anexa nr.2 (Executia Bugetului de Venituri si Cheltuieli anul 2011), punctul 4 (Cheltuieli cu serviciile executate de terti), litera l (fond la dispozitia Presedintelui), in coloana intitulata "prevederi 2011" a fost mentionata suma de 12.400.000 lei, in loc de 6.300.000 lei, asa cum aprobasera membrii Camerei Nationale, in Adunarea din data de 19 mai 2011", se arata in sesizare.

Pana in prezent Mihail Vlasov nu a fost trimis in judecata de catre DNA.