Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Presedintele Inaltei Curti: Oficialilor de la Bruxelles li s-a prezentat alt proiect al Legilor Justitiei. Suntem mintiti?

Presedintele Inaltei Curti: Oficialilor de la Bruxelles li s-a prezentat alt proiect al Legilor Justitiei. Suntem mintiti?
Presedintele ICCJ, judecatorul Cristina Tarcea, a spus, joi, in cadrul sedintei de plen a CSM, ca a aflat recent ca oficialilor de la Bruxelles li s-a prezentat alt proiect al Legilor Justitiei fata de cel care se afla spre avizare in Consiliul Superior al Magistraturii.

"Marturisesc ca mi-am pus si imi pun intrebarea urmatoare: asupra caror legi suntem chemati astazi sa ne dam avizul? Pun aceasta intrebarea pentru ca suntem sesizati cu trei propuneri parlamentare in ceea ce priveste modificarea legilor 303, 304 si 317. Am aflat din presa ca, in urma cu doua zile, oficialilor de la Bruxelles li s-a prezentat, li s-au supus dezbaterii alte propuneri legislative.

In aceste conditii, ma intreb: exista dialog? Exista transparenta? Exista colaborare interinstitutionala de buna credinta? Suntem siguri asupra legi suntem chemati astazi sa ne dam avizul? (...) Au fost mintiti oficialii de la Bruxelles? Nu stiu, imi pun intrebarea, suntem mintiti noi?", a spus Cristina Tarcea, in plenul CSM.

In replica, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, care s-a simtit vizat de aceste intrebari, a spus ca "fiecare este liber sa inteleaga ce vrea, ce poate si sa se exprime asa cum coordonatele profesionale ii permit".

"Eu nu am participat la dezbaterile pregatitoare din Comisii, iar, de principiu, eu vorbesc doar ce stiu. Ce stiu eu este ca avizul pe care CSM este chemat sa il dea este aviz pe proiectul de lege pe care l-a primit de la Comisia special insusita. Ca acea comisie si-a insusit proiectul initial cu modificari mai bune sau mai rele, este alta discutie. CSM are spre avizare proiectul primit de la Comisie. (...)

Am avut intrevederi cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, cu comisarul european pentru Justitie, consumatori si egalitate de gen. In limita a ceea ce stiu eu, am vorbit posibilele solutii pe marginea acestui proiect, primit de la Comisia speciala. (...) Fiecare este liber sa inteleaga ce vrea, ce poate, sa se exprime cum coordonatele profesionale ii permit. Dumneavoastra (Cristina Tarcea, n.red.) ati lucrat in Ministerul Justitiei si stiti ca nu te duci la un alt oficial sa vorbesti despre ce era sa fie, despre o lege ce a fost ulterior modificata", a spus Toader, in acelasi context.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii discuta, in sedinta de joi, proiectul de modificare a Legilor Justitiei asumat de coalitia PSD-ALDE, urmand a da un aviz consultativ. Pana acum, parchetele si mai multe adunari generale ale unor instante au respins ...citeste mai departe despre "Presedintele Inaltei Curti: Oficialilor de la Bruxelles li s-a prezentat alt proiect al Legilor Justitiei. Suntem mintiti?" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 489 ori
Citeste mai multe desprelegile Justitiei mintit Bruxelles