Presedintele Klaus Iohannis poate si trebuie sa il suspende pe ministrul Darius Valcov

Duminica, 15 Martie 2015, ora 10:40
1042 citiri
Presedintele Klaus Iohannis poate si trebuie sa il suspende pe ministrul Darius Valcov

Presedintele Klaus Iohannis poate si, ca garant al Constitutiei, trebuie sa puna in miscare mecanismul de suspendare a ministrului Finantelor, Darius Valcov, care este urmarit penal, sustine Ioan Stanomir, profesor universitar de drept constitutional.

Potrivit articolului 109 din Constitutie, presedintele poate suspenda un ministru impotriva caruia s-a deschis urmarirea penala. Daca este trimis in judecata, suspendarea intervine automat, a explicat Stanomir, duminica dimineata, la Digi TV.

Exista insa temeiuri pentru ca presedintele sa dispuna suspendarea lui Darius Valcov? Ioan Stanomir spune ca: "Dupa parerea mea, avand in vedere natura faptelor, prezenta lui Darius Valcov in fruntea unui minister ca cel pe care il conduce nu se mai justifica. Este o incompatibilitatea legala si morala intre functia detinuta de Darius Valcov si luarea de mita in pungi, in cimitire. (...) Datoria presedintelui, ca garant al Constitutiei, este sa puna in miscare mecanismul pe care il are la ...citeste mai departe despre "Presedintele Klaus Iohannis poate si trebuie sa il suspende pe ministrul Darius Valcov" pe Ziare.com

#Iohannis suspendare Darisu Valcov, #suspendare Valcov urmarit penal , #Stiri Administratie