Presedintele PPE: Adoptarea legilor nocive in mijlocul noptii contravine tuturor principiilor democratiei

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 18:38
5432 citiri
Presedintele PPE: Adoptarea legilor nocive in mijlocul noptii contravine tuturor principiilor democratiei
Foto: Twitter/Joseph Daul

Partidul Popularilor Europeni este ingrijorat de cei mai recenti pasi ai Guvernului Romaniei, declara presedintele PPE, Joseph Daul, care subliniaza ca adoptarea legilor nocive in mijlocul noptii contravine tuturor principiilor democratiei si transparentei.

"Sunt ingrijorat fata de cei mai recenti pasi ai Guvernului socialist din Romania, care slabesc sistemul de justitie prin intermediul unei ordonante de urgenta privind dezincriminarea abuzului in serviciu, precum si printr-un proiect de lege privind gratierea. Adoptarea acestor legi nocive in mijlocul noptii contravine tuturor principiilor democratiei si transparentei", subliniaza Daul intr-o declaratie data publicitatii miercuri.

Presedintele PPE afirma ca sistemul de justitie din Romania a devenit, in ultima vreme, independent si transparent, "iar Guvernul Romaniei incearca acum sa-l slabeasca".

"Justitia trebuie sa serveasca, in primul rand, poporul, nu pe politicienii corupti. Aceasta ordonanta nu serveste poporul si nici nu este in acord cu un sistem de justitie independent. Din contra, slabeste justitia si submineaza increderea oamenilor in institutiile statului.

Lupta anticoruptie trebuie sa continue. Un guvern care slabeste lupta anticoruptie actioneaza impotriva intereselor oamenilor. PPE se solidarizeaza cu cetatenii din Romania, cu sistemul de justitie care isi indeplineste datoria si cu toate institutiile si fortele politice care apara statul de drept", a tinut sa precizeze Joseph Daul.

Grupul popularilor europeni a solicitat organizarea unei dezbateri in plenul Parlamentului European in legatura cu ceea ce se intampla in Romania, apreciind ca atitudinea Guvernului este inadmisibila.

Si presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, si prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans, sustin intr-o declaratie comuna ca lupta anticoruptie trebuie sa avanseze, nu sa fie subminata, ei precizand ca urmaresc "cu foarte mare ingrijorare" evolutiile recente din Romania.

Secretarul general al PSD, Marian Neacsu, a declarat miercuri, la Parlament, ca premierul Sorin Grindeanu s-a intalnit miercuri dimineata cu ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, intalnirea fiind solicitata de catre diplomatul american. ...citeste mai departe despre "Presedintele PPE: Adoptarea legilor nocive in mijlocul noptii contravine tuturor principiilor democratiei" pe Ziare.com

#Joseph Daul ordonanta Iorache, #Joseph Daul ordonante justitie, #Joseph Daul guvern Grindeanu, #reactii strainatate ordonanta Iordache , #Stiri Administratie