Primaria Capitalei cumpara 130 de autobuze hibrid Mercedes Benz. Insa nu vom circula cu ele in acest an

Luni, 12 August 2019, ora 13:53
937 citiri
Primaria Capitalei cumpara 130 de autobuze hibrid Mercedes Benz. Insa nu vom circula cu ele in acest an
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Gabriela Firea anunta ca bucurestenii vor putea circula cu autobuze hibrid, produse de Mercedes Benz.

Primaria Capitalei a lansat, in luna martie, o licitatie prin intermediul careia voia sa cumpere 130 de autobuze cu propulsie hibrida (adica unele care sa functioneze si cu combustibil fosil, dar si cu motor electric).

Singura societate care s-a incris la licitatie a fost Mercedez Benz Romania.

In consecinta, licitatia a mers destul de repede. Potrivit datelor postate pe Sicap, PMB se astepta sa finalizeze evaluarea ofertelor (respectiv a singurei oferte, in acest caz - n.red), abia in luna noiembrie.

Cu toate astea, evaluarea s-a terminat mai devreme, iar astazi primarul general Gabriela Firea a anuntat si castigatorul. Acesta este, evident, singurul participant la licitatie: Mercedez Benz Romania.

Licitatia a durat mai putin pentru ca Mercedes Benz nu a avut concurent

Potrivit Gabrielei Firea, constructorul german de masini va livra un prim autobuz hibrid in luna mai din 2020, pentru omologare. Ulterior, in fiecare din urmatoarele 6 luni, Mercedes va livra cate 20 de autobuze. In cele din urma, in ianuarie 2021, vor sosi in Capitala si ultimele 9 autobuze Mercedes.

Fiecare dintre masinile hibride va avea "o capacitate de pana la 100 de pasageri (27 asezati si 65 in picioare) " a anuntat Gabriela Firea.

Cele 130 de autobuze vor costa 195.268.331 lei, fara TVA. Banii reprezinta fonduri europene nerambursabile, accestate de PMB in baza unui contract cu Administratia Fondului de Mediu. ...citeste mai departe despre "Primaria Capitalei cumpara 130 de autobuze hibrid Mercedes Benz. Insa nu vom circula cu ele in acest an" pe Ziare.com

#Firea cumpara autobuze hibrid, #Firea autobuze hibrid noi, #Firea bani europeni autobuze hibrid , #Stiri Administratie