Primaria Capitalei insista ca protestul diasporei nu are organizatori. Coordonatorii mitingului au facut publice discutiile (Audio)

Miercuri, 08 August 2018, ora 19:09
626 citiri
Primaria Capitalei insista ca protestul diasporei nu are organizatori. Coordonatorii mitingului au facut publice discutiile (Audio)
Foto: Arhiva Facebook

Protestul diaporei din 10 august este pe agenda Primariei Capitalei zilnic, saptamana aceasta. Miercuri a avut loc o noua intalnire a Comisiei de avizare a cererilor de organizare si desfasurarea a adunarilor publice, fiind discutat mitingul de vineri.

Problema Primariei este ca protestul nu are un organizator clar si nimeni nu vrea sa isi asume rolul de organizator. Totodata, institutia condusa de Gabriela Firea sustine ca si Scoala Romano-Bizantina Ortodoxa ar fi facut o cerere de autorizare a unui protest pe 10 august cu 1,8 milioane de participanti. Protestul ar fi inceput la sediile primariilor de sector, dupa care coloana de manifestanti urma sa se deplaseze catre Piata Victoriei si Piata Constitutiei, sustine Primaria Capitalei intr-un comunicat in care adauga si ca Scoala Romano-Bizantina Ortodoxa si-a retras chiar azi cererea.

O alta cerere, spune Primaria, a fost "formulata de dl Baban-Neacsu Alexandru Dan, reprezentat de domnii Cristian Mihail Dide si Tudor Carstoiu". Ei spuneau ca pe 10 august, incepand cu ora 19:00, in Piata Victoriei, are loc o adunare publica si cereau institutiei sa asigure toate conditiile necesare pentru desfasurarea pasnica a adunarii precum si siguranta si securitatea participantilor.

"Facem precizarea ca, la propunerea comisiei privind intocmirea unui protocol, conform legii 60/1991 republicata, pentru stabilirea detaliilor tehnice, domnii Cristian Mihail Dide si Tudor Carstoiu au refuzat incheierea vreunui document si semnarea acestuia, neasumandu-si nicio raspundere in acest sens.

In ceea ce priveste decizia anumitor organizatori de adunari publice de a formula notificari catre autoritatile publice in vedere organizarii acestor evenimente, subliniem faptul ca aceasta posibilitate NU este prevazuta in Legea 60/1991, privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice, nu are nici o acoperire juridica, aceasta fiind nula din punct de vedere legal.

Primaria Municipiului Bucuresti reaminteste faptul ca, potrivit Legii 60/1991, organizatorul unei adunari publice are obligatia sa ia legatura, cu cateva zile inaintea evenimentului, cu Politia Capitalei, Brigada Rutiera, Politia Locala a Municipiului, Jandarmeria, IGSU, Serviciul de Ambulanta, pentru a stabili concret, impreuna cu autoritatile, detaliile tehnice legate de organizarea mitingului, in deplina siguranta pentru participanti, cat si pentru bucurestenii care se vor afla in acel perimetru sau in zonele adiacente", se arata in comunicat.

Totodata ...citeste mai departe despre "Primaria Capitalei insista ca protestul diasporei nu are organizatori. Coordonatorii mitingului au facut publice discutiile (Audio)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#protest diaspora PSD autorizare miting Firea , #Stiri Administratie