Primaria Capitalei preia Parcul Garleanu si da la schimb 3.200 mp in cartierul Vitan

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 16:58
845 citiri
Primaria Capitalei preia Parcul Garleanu si da la schimb 3.200 mp in cartierul Vitan
Foto: Arhiva Ziare.com

Primaria Capitalei va face un schimb de proprietati, astfel incat terenul pe care se afla Parcul Garleanu, actualmente retrocedat, sa fie inclus in patrimoniul Bucurestiului si administrarea Consiliului Local Sector 3.

Mai exact, terenul in suprafata de 2.914 mp situat pe str. Emil Garleanu nr. 5 va fi transmis in proprietatea municipalitatii de Radu Constantin Patac, care va primi in schimb o suprafata de 3.324 mp situata in str. Vulcan Judetul (cartierul Vitan, aproape de Bucuresti Mall).

Pentru aceasta, terenul din str. Vulcan Judetul nr. 20-26, Sector 3, va fi trecut din domeniul public in domeniul privat al Municipiului Bucuresti.

Cheltuielile pentru indeplinirea formalitatilor de cadastru si publicitate imobiliara si taxele pentru perfectarea actului de schimb vor fi suportate de Radu Constantin Patac. Totodata, parcul va fi transmis in administrarea Consiliului Local Sector 3.

In expunerea de motive, semnata de primarul Gabriela Firea, se arata ca in anul 2009 s-a restituit, printr-o dispozitie emisa de primarul general, terenul din str. Garleanu. In acelasi loc, anterior retrocedarii, Primaria Sector 3 a amenajat un spatiu verde si un loc de joaca pentru copii.

Dupa retrocedare, proprietarul terenului a solicitat Municipiului Bucuresti efectuarea unui schimb, avand in vedere existenta spatiului verde si a locului de joaca, iar asociatiile de proprietari din zona si mai multe ONG-uri au solicitat sprijin pentru pastrarea acestei destinatii.

Citeste si Firea si-a pus in gand sa recupereze parcurile si locurile de joaca retrocedate in ultimii 16 ani - Iata situatia pe sectoare

In raportul de specialitate se mentioneaza ca Primaria Sector 3 a solicitat in repetate randuri sprijin pentru initierea unui proiect de hotarare CGMB privind schimbul de proprietati. Astfel, printr-o hotarare a Consiliului Local Sector 3 din decembrie 2012, s-a aprobat initierea demersurilor privind efectuarea schimbului de proprietati dintre terenul amenajat ca parc si terenul situat in str. Vulcan Judetul nr. 20-26.

Totodata, proprietarul terenului situat in str. Emil Garleanu a actionat in instanta Primaria Sector 3, iar prin sentinta civila din martie 2012 Tribunalul Bucuresti a obligat administratia locala sa ridice lucrarile si plantatiile amenajate si sa plateasca suma de 194.000 de euro, reprezentand contravaloarea lipsei de folosinta a terenului pentru perioada noiembrie 2009 - septembrie 2011.

Din memoriile depuse de Radu Constantin Patac re ...citeste mai departe despre "Primaria Capitalei preia Parcul Garleanu si da la schimb 3.200 mp in cartierul Vitan" pe Ziare.com

#Primaria Capitalei schimb terenuri parc, #Primaria Capitalei Parcul Garleanu , #Stiri Administratie