Primaria Capitalei sustine ca nu e vinovata ca Bucurestiul a pierdut Agentia Europeana a Medicamentului si arata cu degetul spre Guvern

Marti, 21 Noiembrie 2017, ora 18:10
992 citiri
Primaria Capitalei sustine ca nu e vinovata ca Bucurestiul a pierdut Agentia Europeana a Medicamentului si arata cu degetul spre Guvern
Foto: Arhiva Ziare.com

Primaria Capitalei a transmis, marti seara, un punct de vedere referitor la faptul ca in spatiul public s-a vehiculat ideea ca ar fi responsabila de faptul ca Bucurestiul a pierdut competitia pentru gazduirea Agentiei Europene a Medicamentului (EMA).

"Dosarul de candidatura pentru relocarea sediului Agentiei Europene a Medicamentului a fost realizat de institutiile centrale ale statului, prin ministerele de resort, Primaria Municipiului Bucuresti nefacand altceva decat sa puna la dispozitie informatiile si datele care i-au fost solicitate.

De asemenea, PMB nu a avut nicio legatura cu alegerea cladirii propuse de Romania pentru gazduirea EMA", se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Capitalei remis Ziare.com.

Reprezentantii institutiei sustin ca faptul ca se incearca sa se dea vina pe Primaria Capitalei si pe primarul general, Gabriela Firea, reprezinta o "manevra politicianista".

"Astfel, afirmatiile denigratoare ale celor care incearca cu orice pret sa asocieze institutia Primariei Capitalei si primarul general de acest subiect nu reprezinta altceva decat simple manevre politicianiste, calomnioase si lipsite de orice fundament real", se precizeaza in document.

In plus, reprezentantii primariei sustin, citand EUObserver.com, ca desi nu a fost oras finalist, Bucurestiul a avut un numar egal de puncte cu Varsovia (7), si mai multe decat Bruxelles si Helsinki (5), Vienna (4) sau Bonn, Lille si Sofia (3).

Amintim ca luni a fost anuntat faptul ca Amsterdamul va gazdui EMA dupa Brexit, prevazut in martie 2019.

Luni seara, europarlamentarul Cristian Preda a sustinut ca vina ii apartine primarului general. Preda a cerut demisia edilului, sustinand ca "Firea n-a facut nimic pentru a da o sansa Capitalei".

Pe de alta parte, europarlamentarul Siegfried Muresan a declarat ca vinovat pentru esecul anuntat al Romaniei este Guvernul PSD-ALDE.

A.G. ...citeste mai departe despre "Primaria Capitalei sustine ca nu e vinovata ca Bucurestiul a pierdut Agentia Europeana a Medicamentului si arata cu degetul spre Guvern" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Primaria Bucuresti EMA, #Primaria Capitalei sediu EMA, #Bucuresti Agentia Europeana a Medicamentului , #Stiri Administratie