Primaria Capitalei vrea sa cumpere 100 de apartamente pentru a raspunde crizei de locuinte

Duminica, 04 Noiembrie 2018, ora 11:56
749 citiri
Primaria Capitalei vrea sa cumpere 100 de apartamente pentru a raspunde crizei de locuinte
Foto: Arhiva Ziare.com

Primaria Capitalei anunta ca intentioneaza sa cumpere 100 de garsoniere, apartamente cu doua, trei sau chiar patru camere in Bucuresti, pana la finele acestui an, pentru a incerca sa raspunda numarului mare de cereri de repartizare de case. Investitia este de 39 milioane de lei.

"Compania Municipala Imobiliara Bucuresti (CMIB) intentioneaza sa cumpere, pana la sfarsitul anului, 100 de apartamente de pe piata libera, pentru a veni in intampinarea eforturilor Primariei Capitalei de a gasi solutii eficiente la o problema majora: criza de locuinte din Bucuresti. La Primaria Capitalei sunt inregistrate, in acest moment, peste 2.500 de cereri de repartizare de locuinte, aceasta fiind premiza de la care s-a pornit in derularea proiectului.

Astfel, intr-o prima etapa, se urmareste achizitionarea a 100 de apartamente (10 garsoniere, 40 de apartamente cu doua camere, 40 de apartamente cu trei camere si 10 apartamente cu 4 camere) . Valoarea totala a proiectului este estimata la 39.151.000 de lei (suma include TVA) . Pretul solicitat pe metrul patrat construit nu trebuie sa depaseasca 6.711,60 de lei (inclusiv TVA) ", transmite Primaria Capitalei, printr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, a fost lansata catre dezvoltatorii imobiliari invitatia de a trimite oferte pentru locuinte in oricare din sectoarele Capitalei, fiecare avand ocazia sa depuna proiect care sa vizeze cel putin 10 apartamente situate in acelasi imobil.

"Apartamentele pe care Compania Municipala Imobiliara Bucuresti le va cumpara la finalul procesului de evaluare trebuie sa respecte prevederile Legii nr.114/1996 si sa nu se afle pe lista imobilelor expertizate tehnic incadrate la risc seismic gradele I, II, III. Banii pentru derularea acestui proiect au fost alocati de Primaria Capitalei, printr-o Hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti", se mai arata in comunicatul de presa mentionat. ...citeste mai departe despre "Primaria Capitalei vrea sa cumpere 100 de apartamente pentru a raspunde crizei de locuinte" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Primaria Capitalei blocuri , #Stiri Administratie