Primaria Capitalei vrea sa cumpere fostul cinematograf Lumina cu 1,6 milioane de euro

Vineri, 15 Decembrie 2017, ora 12:22
902 citiri
Primaria Capitalei vrea sa cumpere fostul cinematograf Lumina cu 1,6 milioane de euro
Foto: Facebook/CineBucurest

Primaria Generala vrea sa cumpere fostul cinematograf Lumina si va plati 1,6 milioane de euro actualului proprietar. Proiectul de hotarare va fi supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti in sedinta de marti, 19 decembrie 2017. Imobilul ar urma sa intre, apoi, in administrarea Teatrului Ion Creanga.

"Odata cu relocarea sediului Primariei Municipiului Bucuresti in imobilul monument istoric din Bd. Rregina Elisabeta nr. 47, a reorganizarii unor activitati existente si a infiintarii de companii municipale, in conditiile existentei unui deficit de spatii necesare desfasurarii activitatilor culturale, in ultimul an a crescut drastic necesarul de spatii specializate pentru activitati de culturi si adinistrative", spune Primaria Capitalei.

Municipalitatea explica, in expunerea de motive, ca institutiile de cultura si cele de spectacole nu au suficiente spatii pentru desfasurarea activitatilor, dand exemple Muzeul National al Literaturii Romane, care functioneaza cu jumatate din colectiile sale intr-un sediu cu jumatate din suprafata celui pierdut in instanta, precum si teatrul Dramaturgilor Romani, Teatrul Stela Popescu, Teatrul Ion Creanga, Teatrul Mic sau Casa Artelor Dinu Lipatti.

Fostul cinema Lumina se afla pe Bulevardul Regina Elisabeta nr. 32, Sector 5 si are o suprafata in teren de 498 de metri patrati si suprafata totala utila de 791,29 de metri patrati, fiind construit in 1926.

In urma prezentarii unei oferte de catre societatea ESPACO INVESTMENT SRL pentru cinema Lumina, s-a facut o evaluare o comisie a Primariei a decis ca pretul final pentru achizitia imobilului sunt alocati de la un alt proiect deoarece nu au fost cheltuiti.

Firea da firmelor Primariei aproape 300 de milioane de lei in plus pentru sedii, masini de teren, ecrane stradale si un acvariuPrimaria Capitalei si-a facut ziar de propaganda, in care Firea isi prezinta lunar realizarileSalarii de pana la 8.000 de lei pe posturile scoase la concurs de Primaria CapitaleiRectificarea bugetara marca Firea: Inca un milion de euro pentru Catedrala Neamului. Unde mai merg banii CapitaleiBine ca are bani de targuri si concerte! Firea aloca fonduri pentru a semaforiza doar 38 de interesectii, din cele 101 avizate ...citeste mai departe despre "Primaria Capitalei vrea sa cumpere fostul cinematograf Lumina cu 1,6 milioane de euro" pe Ziare.com

#cinema lumina cumparat primaria capitalei, #Firea cheltuieli buget primarie , #Stiri Administratie