Primaria Capitalei vrea sa declare "Ziua fara autoturisme", pe 22 septembrie, pe mai multe artere

Marti, 27 August 2019, ora 12:35
1043 citiri
Primaria Capitalei vrea sa declare "Ziua fara autoturisme", pe 22 septembrie, pe mai multe artere
Foto: Arhiva Ziare.com

Primaria Capitalei vrea sa interzica traficul cu orice fel de masina sau vehicul motorizat pe mai multe artere din centrul Capitalei, precum Bulevardul Unirii sau Decebal, in ziua de 22 septembrie 2019. Aceasta zi ar putea fi declarata "Ziua fara autoturisme".

Pe ordinea suplimentara a sedintei CGMB de marti a fost inclus un proiect prin care se stabileste "Ziua fara autoturisme in Bucuresti", care va fi pe data de 22 septembrie 2019 (duminica), zi in care traficul cu orice fel de vehicul cu motor va fi interzis pe mai multe artere din Capitala.

"Ziua de 22 septembrie 2019 va fi desemnata ca fiind "Ziua fara autoturisme", in Municipiul Bucuresti. Pe 22 septembrie 2019, intre orele 9:00 si 17:00 se interzice circulatia vehiculelor cu motor, inclusiv LPG, vehicule electrice, cu 2, 3 sau 4 roti in arealul: Bulevardul Decebal - de la strada Dristorului pana la Piata Alba Iulia, Bulevardul Unirii - de la Piata Alba Iulia pana la Piata Constitutiei, fara afectarea traficului pe Bulevadrul Libertatii, iar la intersectia cu Strada Dristorului cu Bulevardul Decebal se va asigura traversarea acestuia", se arata in proiectul de hotarare care a fost introdus pe ordinea suplimentara a sedintei CGMB de marti.

Potrivit proiectului, sunt exceptate de la prevederile de mai sus si vor fi autorizate sa circule in regim normal: ambulantele, vehiculele SMURD, pompieri, politie, Jandarmerie, politie locala precum si ale altor institutii si servicii publice aflate in misiune.

De asemenea, sunt exceptate de la aceste prevederi, cu conditia de a respecta limita de 30 de km pe ora, vehiculele de transport in comun, mijloacele de transport alternativ (trotinete, biciclete, etc), vehiculele serviciilor publice, vehiculele serviciilor de utilitate publica (...) vehiculele corpului diplomatic (cu conditia sa transporte un diplomat sau ca soferul sa dispuna de o foaie de parcurs sau de un ordin de misiune).

Proiectul prevede astfel participarea Municipiului Bucuresti la initiativa europeana "Saptamana Europeana a Mobilitatii" 2019.

"Saptamana Europeana a Mobilitatii are loc in fiecare an in perioada 16-22 septembrie. Aceasta initiativa europeana incurajeaza orasele sa introduca si sa promoveze masuri de transport durabil si sa invite oamenii sa incerce alternative la utilizarea autoturismului", se arata in proiect.

In 2019, tema acestei initiative este "Mersul pe jos si cu bicicleta", iar in 2017, potrivit proiectului, campania a batut recordul de participare cu 2.5 ...citeste mai departe despre "Primaria Capitalei vrea sa declare "Ziua fara autoturisme", pe 22 septembrie, pe mai multe artere" pe Ziare.com

#Ziua fara autoturisme Bucuresti, #Firea Ziua fara autoturisme , #Stiri Administratie