Primaria Galati se muta intr-un sediu amenajat cu peste 5 milioane de euro. 30.000 de euro s-au dus in doua picturi murale

Miercuri, 02 August 2017, ora 19:17
797 citiri
Primaria Galati se muta intr-un sediu amenajat cu peste 5 milioane de euro. 30.000 de euro s-au dus in doua picturi murale
Foto: Ziare.com

Primaria Galati se va muta in curand intr-o noua cladire, in care a investit peste 25 de milioane de lei, numai pentru doua picturi murale alocand suma de aproximativ 30.000 de euro. In aceasta perioada sunt facute ultimele finisaje si receptia lucrarilor.

Primarul municipiului Galati, Ionut Pucheanu, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca in aceasta perioada se face receptia lucrarilor la noul sediu al Primariei, acestea fiind aproape finalizate - se aduce mobilierul, se mai fac lucrari de finisare si se realizeaza si doua picturi murale.

"In acest moment, in afara de cele doua picturi murale, la acoperis mai sunt cateva inchideri cu geam termopan care nu fusesera realizate asa cum trebuie, se aduce mobilierul in momentul de fata, mai erau mici probleme (...) si, pentru ca s-au mai carat tot felul de produse, mai sunt pereti zgariati", a spus primarul.

Referitor la cele doua picturi murale care sunt realizate de doi artisti galateni, Gheorghe Miron si David Sava, Pucheanu a spus ca Primaria a alocat pentru acestea suma de aproape 30.000 de euro.

Primarul Galatiului: Este prima data cand autoritatea locala baga in seama comunitatea artistilor galateni

"Licitatia a fost deschisa pe site-ul primariei, suma alocata este undeva pana in 30.000 de euro, este pentru prima data cand autoritatea locala, poate nu e un termen tocmai frumos folosit, dar baga in seama comunitatea artistilor galateni.

Este vorba de domnul Miron, care realizeaza una dintre lucrari, si cealalta e realizata de domnul Sava. In momentul in care vom face deschiderea, le veti vedea, in continuare sunt schelele pentru ca au nevoie de ele pentru a putea lucra la aceste fresce pe care le realizeaza.

O lucrare este abstracta, atat cat ma pricep eu, imi e greu sa imi spun parerea despre lucrarea unui artist... La etajul trei, domnul Miron are o fresca foarte mare, de 80 mp, in care sunt edificate toate cladirile importante ale Galatiului, puse intr-un colaj care sunt sigur ca va va placea", a spus primarul.

Potrivit datelor publicate pe SEAP, contractul pentru cele doua picturi murale, in valoare de 134.584 de lei fara TVA, a fost atribuit prin negociere, Primaria primind o singura oferta din partea Asociatiei Uniunea Artistilor Plastici din Galati.

Cladirea in care se va muta Primaria, situata tot pe strada Domneasca, in imediata apropiere a sediului Prefecturii, ar fi trebuit sa gazduiasca inainte de 1990 sedinte de partid si spectacole, motiv pentru c ...citeste mai departe despre "Primaria Galati se muta intr-un sediu amenajat cu peste 5 milioane de euro. 30.000 de euro s-au dus in doua picturi murale" pe Ziare.com

#Primaria Galati nou sediu, #Primaria Galati sediu 25 milioane, #picturi murale 30 mii euro Galati , #Stiri Administratie