Primariile raman fara bani de salarii din cauza majorarilor si ar putea sa dea statul in judecata

Joi, 14 Septembrie 2017, ora 21:54
824 citiri
Primariile raman fara bani de salarii din cauza majorarilor si ar putea sa dea statul in judecata
Foto: Arhiva Ziare.com

Din cauza majorarilor salariale din aceasta vara, unele primarii ar putea ramane fara bani pentru lefuri pana la sfarsitul anului. In aceste conditii, primariile subfinantate cer bani de la Guvern, dar e posibil chiar sa dea statul in judecata.

Pana acum doar cateva primarii au ajuns in situatia de a nu mai avea bani de salarii, dar pana in decembrie peste jumatate dintre comunele din toata tara vor fi in aceasta situatie, a spus la Europa Fm presedintele Asociatiei Comunelor din Romania, Emil Draghici.

Citeste si Legea salarizarii imbogateste alesii locali. Unii primari si-au tras salarii aproape cat Iohannis

"Mai mult de jumatate din comune nu au resurse financiare de a-si plati salariile pana la sfarsitul anului. Daca nu se vine cu o rectificare, bineinteles pozitiva, pentru acoperirea acestor goluri se va intra in anul 2018 cu goluri mari in ceea ce priveste neacordarea drepturilor salariale.

Vom fi in situatia in care platim obligatiile catre stat pentru salarii, dar nu platim drepturile salariale. Noiembrie si decembrie vor fi luni criminale", a declarat Emil Draghici, primar in comuna Vulcana Bai, jud Dambovita, aflata in aceasta situatie.

Vezi si Salariile primarilor tocmai au crescut cu 30%, dar Dragnea spune ca sunt in continuare prea mici

Acesta spune ca in lipsa unei solutii de la Guvern, a unei rectificari, functionarii din primarii ar putea intenta procese statului.

"Trebuie privit nu ca un risc, ci ca o necesitate ca personalul din administratie sa mearga in instanta. Va aparea atunci autoritatea de lucru judecat care va determina costuri suplimentare", adauga acesta.... citeste mai departe despre "Primariile raman fara bani de salarii din cauza majorarilor si ar putea sa dea statul in judecata" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#primarii probleme plata salarii, #primarii bani salarii, #primarii procese stat salarii , #Stiri Administratie