Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primarul din Timisoara a lasat o zona din oras fara Internet, televizor si telefon: A taiat cablurile fiindca n-au fost mutate in subteran

Primarul din Timisoara a lasat o zona din oras fara Internet, televizor si telefon: A taiat cablurile fiindca n-au fost mutate in subteran
O parte din zona centrala a Timisoarei a ramas, luni seara, fara Internet si semnal la televiziune sau telefonie dupa ce reprezentantii Primariei, in frunte cu Nicolae Robu, au taiat mai multe cabluri care atarnau pe stalpi, nemultumiti ca proprietarii lor nu le-au mutat in subteran.

Operatiunea de taiere a cablurilor aeriene a fost initiata de primarul Timisoarei, Nicolae Robu. Astfel, luni seara, reprezentanti ai Primariei Timisoara s-au deplasat in zona Podului Mihai Viteazu, aflat in centrul orasului, pentru a reteza mai multe fire detinute de opt operatori de telefonie, televiziune si Internet. Acesti furnizori au fost notificati in mai multe randuri sa-si mute cablurile in subteran, insa nu au raspuns solicitarilor facute de Primaria Timisoara, motiv pentru care s-a luat decizia de a se interveni in forta.

Primarul Timisoarei, prezent la actiune, a declarat ca s-a luat decizia de a se interveni cu "ghilotina", dupa ce a observat ca proprietarii cablurilor aeriene nu au dorit cu "vorba buna" sa le mute in subteran. In urma acestei interventii, o parte din zona centrala a Timisoarei fara Internet ori semnal la televiziune sau telefonie.

"Am anuntat destul de demult ca vine momentul in care declansam pur si simplu o campanie de taiere a cablurilor pentru a-i obliga pe proprietarii lor sa le duca in subteran. Au fost notificati, rasnotificati, dar, din pacate, niciodata nu s-au dovedit constructivi. In aceasta seara am stabilit ca vom fi aici si eu si colegii care se ocupa de problemele acestea si vom incepe sa taiem cablurile. Au auzit si acum sunt si unii proprietari prezenti aici si isi taie singuri cablurile.

Nu stiu cate persoane vor fi afectate, mie imi pare foarte rau pentru cetateni, pentru ca ei nu au nicio vina, ei sunt abonati la diversi operatori pentru diverse servicii, de vina sunt furnizorii respectivi, ca nu-i respecta pe abonatii lor, ca daca i-ar fi respectat, nu ar fi creat aceasta situatie. Ei bine, se va face cu ghilotina daca nu merge cu vorba buna. Vom continua si nu ne vom opri pana cand nu vom scapa orasul de cabluri aeriene", a afirmat Nicolae Robu.

Dupa ce doi muncitori au urcat cu o autoscara pentru a taia cateva fire, si primarul Timisoarei a dorit sa repete operatiunea. Astfel, dupa ce si-a pus o casca de protectie pe cap si o centura, Nicolae Robu a urcat in nacela unei autoscari. Un trecator i-a strigat primarului ca poate va taia cablul care merge spre sediul municipalitatii.

"Si daca merge la Primarie, ...citeste mai departe despre "Primarul din Timisoara a lasat o zona din oras fara Internet, televizor si telefon: A taiat cablurile fiindca n-au fost mutate in subteran" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 341 ori