Primele sase avioane F-16 au ajuns in Romania

Vineri, 30 Septembrie 2016, ora 15:53
928 citiri
Primele sase avioane F-16 au ajuns in Romania
Foto: captura video Ministerul Apararii

Primele sase avioane F-16 cumparate de Romania din Portugalia au ajuns, joi seara, in tara, aterizand pe aerodromul Borcea, de langa Fetesti. Alte trei aeronave sunt asteptate pana la sfarsitul anului, iar ultimele trei ar urma sa fie livrate in septembrie 2017.

Cele sase avioane de lupta, cinci cu simpla comanda si o "dubla", au parcurs aproape trei mii de kilometri pentru a ajunge la noua lor casa.

Aparatele au decolat joi dimineata de la Baza Aeriana 5 Monte Real, situata in apropiere orasului portughez Leiria, au facut o escala tehnica pentru realimentare in Italia, la baza de la Aviano, ajungand in cele din urma in Romania.

Viperele, porecla data de pilotii din lumea intreaga avioanelor F-16, au avut parte si de doua intalniri spectaculoase in aer, MiG-urile 21 LanceR de la Campia Turzii si Mihail Kogalniceanu interceptand formatia in timpul zborului spre Fetesti si escortand-o pret de cateva minute.

La ora 18:31, primul F-16 romanesc, "dubla" inmatriculata 1610, ...citeste mai departe despre "Primele sase avioane F-16 au ajuns in Romania" pe Ziare.com

#avioane F16 Romania, #Romania avioane F16 , #Stiri Administratie