Primul exercitiu militar major gazduit de Romania dupa summit-ul NATO de la Varsovia: Ce mesaj a transmis Iohannis

Joi, 04 August 2016, ora 21:58
952 citiri
Primul exercitiu militar major gazduit de Romania dupa summit-ul NATO de la Varsovia: Ce mesaj a transmis Iohannis
Foto: Administratia Prezidentiala

Peste 2.700 de militari din cinci tari membre ale NATO si cinci state membre ale Parteneriatului pentru Pace participa, de joi si pana duminica, la exercitiul multinational "Saber Guardian -16", ce se desfasoara in poligojul din Cincu (Brasov).

Joi, in prima zi a exercitiului comun, la Cincu a fost prezent si presedintele Klaus Iohannis, alaturi de ambasadorul SUA, Hans Klemm.

Presedintele Iohannis a declarat la final ca acest exercitiu este "una din expresiile practice ale angajamentului Romaniei de a fi un partener credibil si de a contribui la constructia de securitate din regiune".

Seful statului a fost intampinat de Garda de Onoare, dupa care a asistat la sesiunea de trageri cu toate tipurile de munitie, el declarandu-se impresionat de desfasurarea de forte si apreciind eforturile militarilor.

"Este primul exercitiu major gazduit de Romania dupa Summitul NATO de la Varsovia, care prefigureaza un program foarte intens deja pentru anul 2017. Pentru Romania, Parteneriatul ...citeste mai departe despre "Primul exercitiu militar major gazduit de Romania dupa summit-ul NATO de la Varsovia: Ce mesaj a transmis Iohannis" pe Ziare.com

#exercitiu militar Cincu Iohannis , #Stiri Administratie