Printesa Dina Mired a Iordaniei a vizitat spitalul de ingrijire paliativa al Fundatiei HOSPICE Casa Sperantei din Bucuresti

Marti, 26 Martie 2019, ora 10:55
1415 citiri
Printesa Dina Mired a Iordaniei a vizitat spitalul de ingrijire paliativa al Fundatiei HOSPICE Casa Sperantei din Bucuresti

Alteta Sa Regala, printesa Dina Mired a Iordaniei, a vizitat luni, Spitalul de Ingrijire Paliativa cu servicii integrate din Bucuresti al Fundatiei HOSPICE Casa Sperantei.

La eveniment au participat, alaturi de numerosi sustinatori ai HOSPICE, Andrew Noble, ambasadorului Marii Britanii in Romania, si Diana-Loreta Paun, consilier de stat - Departamentul Sanatate Publica din cadrul Administratiei Prezidentiale, gazda a evenimentului fiind Mirela Nemtanu - director executiv al fundatiei.

Dina Mired s-a intalnit cu pacientii internati in unitatile cu paturi pentru copii si adulti, precum si cu cei aflati in centrele de zi, discutand totodata cu personalul medical si afland de la acestia detalii relevante despre ingrijirea paliativa si felul in care ajuta organizatia, de 27 de ani, persoanele diagnosticate cu boli incurabile.

Intalnirea dintre Alteta Sa si pacienti a fost plina de emotie si de caldura. Alteta Sa, mama a unui supravietuitor de cancer, i-a incurajat pe cei aflati in suferinta si a petrecut cateva ore in compania acestora si a apartinatorilor. In centrul de zi pentru copii, micii pacienti ai HOSPICE i-au daruit amintiri, obiecte hand-made, confectionate impreuna cu voluntarii in timpul sedintelor de terapie.

"Cred ca numele acestui loc, HOSPICE Casa Sperantei, se potriveste exact cu ceea ce am vazut. Am vazut un loc plin de speranta, plin de profesionalism, un personal si o atmosfera incantatoare.

Imi doresc cu adevarat ca un astfel de loc sa poata fi un model nu doar pentru restul Romaniei, ci si pentru restul lumii. Ce m-a impresionat cel mai mult a fost atmosfera de bunatate, de dragoste, de caldura, de apropiere, de creare a unui acasa departe de acasa. Este ceva nepretuit", a declarat printesa Dina Mired a Iordaniei.

"Ingrijirea paliativa este atat de importanta! Am fost martora stingerii din viata a mamei mele vitrege. Si, pentru ca avem un bun serviciu de ingrijire paliativa la spitalul nostru, ea a putut petrece ultimele trei luni de viata acasa si este foarte important pentru familie sa aiba acest tip de sustinere.

Stiind ca exista o echipa medicala la care poti suna si care sa poata veni zilnic sau sa ne explice ce sa facem, am putut sa-i oferim sansa de a sta in propriul ei dormitor, printre cei dragi, si am putut sti ca nu are dureri. Este mai presus de cuvinte ce a insemnat acest lucru pentru noi", a mai afirmat invitata.

Dina Mired este presedintele Uniunii Internationale pentru Control al Cancerului (Union In ...citeste mai departe despre "Printesa Dina Mired a Iordaniei a vizitat spitalul de ingrijire paliativa al Fundatiei HOSPICE Casa Sperantei din Bucuresti" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Printesa Iordaniei Hospice, #Dina Mired, #Dina Mired vizita spital Romania, #HOSPICE Casa Sperantei , #Stiri Administratie