Procurorul general anunta ca ancheta pe OUG 13 inceputa de DNA va continua la Parchet

Marti, 28 Februarie 2017, ora 10:53
982 citiri

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat, marti, ca Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie va continua ancheta in cazul OUG 13 pentru fapte penale si persoane concrete si nu va face evaluari ale legalitatii si oportunitatii actelor adoptate de alte puteri.

"Am vazut decizia Curtii Constitutionale, evident ca ea este obligatorie pentru toti si, raportat la motive, noi vom continua ancheta. Fara indoiala ca Ministerul Public este sesizat cu aspectele penale ale problemelor, cu fapte penale concrete si cu persoane concrete.

Prin urmare, Ministerul Public nu va face evaluari ale legalitatii, ale oportunitatii actelor unei alte puteri, ci strict ne cantonam la aspecte penale care tin de competenta Ministerului Public", a spus Augustin Lazar, la intrarea in sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Lazar a precizat ca ancheta privind OUG 13 va continua intrucat procurorul este obligat, conform articolului 5 din Codul de procedura penala, sa afle adevarul cu referire la persoanele, faptele si imprejurarile in care au fost comise faptele sesizare.

Intrebat daca procurorii vor cere aviz de la Parlament pentru urmarirea penala a fostului ministru al Justitiei, Florin Iordache, procurorul general a spus: "Vom vedea ce va face procurorul de caz".

Precizarile acestuia vin dupa ce CCR a admis luni sesizarea presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, privind existenta unui conflict intre puterile statului, aparut in urma declansarii de catre procurorii DNA a unei anchete privind modul in care a fost elaborata ordonanta 13, intre timp abrogata. CCR a stabilit astfel ca investigatia DNA a perturbat activitatea Guvernului.

De asemenea, DNA a anuntat luni ca a decis sa trimita la Parchetul General dosarul privind ordonanta 13. ...citeste mai departe despre "Procurorul general anunta ca ancheta pe OUG 13 inceputa de DNA va continua la Parchet" pe Ziare.com

#procuror general ancheta OUG 13, #Lazar ancheta OUG 13 , #Stiri Administratie