Procurorul general: Contopirea DNA cu DIICOT ar fi o greseala fundamentala!

Joi, 02 Februarie 2017, ora 10:02
5559 citiri
Procurorul general: Contopirea DNA cu DIICOT ar fi o greseala fundamentala!
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorul general Augustin Lazar sustine ca unificarea DNA cu DIICOT nu ar fi o idee buna. Acest scenariu a inceput sa fie vehiculat miercuri seara pe surse ca fiind in intentia Guvernului PSD.

De aseara a circulat informatia ca cele doua institutii urmeaza sa fie contopite cat de curand, pentru a scapa de Codruta Kovesi si Daniel Horodniceanu, care sa fie inlocuiti cu un om agreat de seful PSD, Liviu Dragnea.

Procurorul general al Romaniei a spus, joi dimineata, ca o astfel de miscare ar fi "o eroare fundamentala".

"Eu astept cu foarte mult interes sa vad ce fel de proiect de act normativ poate sa iasa...ar fi o eroare fundamentala din partea cuiva (ca proiectul - n.red.) sa nu fie de combaterea criminalitatii, ci sa aiba o strategie inversa", a declarat Lazar.

El a aratat ca "in niciun caz nu e necesara o astfel de contopire sau (...) sa se desfiinteze prin contopire doua institutii de elita ale Ministerului Public, care se pare ca deranjeaza multa lume, de vreme ce isi fac datoria".

Schmidt Haineala: Este o mizerie informatia ca as urmari comasarea DNA cu DIICOT. Ar fi o mare greseala, nu se impune

Secretarul de stat din Ministerul Justitiei, Oana Schmidt Haineala, a declarat joi, pentru News.ro, ca este "o mizerie" informatia ca ar urmari comasarea DNA cu DIICOT ca sa conduca noua structura, precizand ca acest lucru nu se impune si ar fi o mare greseala daca s-ar intampla, in conditiile in care s-au investit atatia bani in ele pentru a le face functionale.

Amintim ca Euractiv a scris miercuri seara ca, potrivit unor surse, Guvernul Grindeanu ar urma sa desfiinteze DNA si DIICOT prin contopire intr-o singura institutie, care sa aiba prerogative in materie de anticoruptie si antiterorism si sa fie condusa de Oana Schmidt-Haineala, care ar fi una dintre persoanele care au lucrat la ordonanta privind modificarile codurilor penale.

De asemenea, miercuri seara, in cadrul mai multor emisiuni de televiziune s-a sustinut ca, tot potrivit unor surse, vineri, DNA si DIICOT vor fi desfiintate. Conform acestora, DNA si DIICOT vor fuziona cu scopul de a-i schimba din functie pe Laura Codruta Kovesi si pe Daniel Horodniceanu, sefa noii structuri urmand a fi Oana Schmidt Haineala. ...citeste mai departe despre "Procurorul general: Contopirea DNA cu DIICOT ar fi o greseala fundamentala!" pe Ziare.com

#procuror general contopire DNA DIICOT, #contopire DNA DIICOT, #unificare DNA DIICOT , #Stiri Administratie