Procurorul general, despre MCV: Politicienii ar trebui monitorizati, nu magistratii

Luni, 09 Ianuarie 2017, ora 16:30
890 citiri
Procurorul general, despre MCV: Politicienii ar trebui monitorizati, nu magistratii
Foto: Captura Antena 3

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, sustine ca, in ceea ce ii priveste pe magistrati, Mecanismul de cooperare si verificare (MCV), impus tarii noastre de Comisia Europeana, ar putea fi ridicat si ca mai degraba ar fi necesara o monitorizare a politicienilor.

"Din punctul de vedere al magistratilor...as dori sa va spun ca o monitorizare a magistratilor nu ar mai fi necesara, dar ar fi necesara o monitorizare a politicienilor. Este o chestiune de vointa politica. Stiti dumneavoastra de ce", le-a spus Lazar jurnalistilor, la iesirea de la intalnirea cu ministrul Justitiei Florin Iordache, la care au mai participat sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, si procurorul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu.

Procurorul general si sefa DNA se opun unei legi a amnistiei si gratierii

Augustin Lazar a adaugat ca "magistratii isi fac datoria si probabil exista anumite persoane care ar dori sa isi puna in practica agenda lor, asa ca nu ar avea nevoie de ceva care sa-i incurce, cum ar fi ...citeste mai departe despre "Procurorul general, despre MCV: Politicienii ar trebui monitorizati, nu magistratii" pe Ziare.com

#procuror general monitorizare politicieni, #Kovesi lege raspundere magistrati , #Stiri Administratie