Procurorul general, laudat in raportul Inspectiei Judiciare: Corect, eficient, incurajeaza performanta, gestioneaza cu calm crizele

Marti, 28 Noiembrie 2017, ora 17:50
894 citiri
Procurorul general, laudat in raportul Inspectiei Judiciare: Corect, eficient, incurajeaza performanta, gestioneaza cu calm crizele
Foto: Facebook / Ministerul Public

Procurorul general al Romaniei si echipa sa manageriala s-au manifestat in mod corect si eficient in relatiile cu alte institutii, potrivit raportului intocmit de Inspectia Judiciara in urma controlului efectuat la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"Modul in care echipa manageriala a inteles sa coopereze si sa comunice in relatiile interinstitutionale este unul corect, eficient, care se situeaza in limitele competentelor legale", se arata in raportul publicat marti pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii.

Referitor la cooperarea in interiorul institutiei, concluzia echipei de control a fost ca procurorul general si cei doi adjuncti ai sai au asigurat un climat bazat pe incredere si intelegere, de natura sa favorizeze atingerea obiectivelor propuse.

"Abilitatile procurorului general si ale adjunctilor acestuia de comunicare si gestionare a situatiilor de criza reprezinta un factor motivant pentru intreg personalul. Toti cei cu care s-au purtat discutii au evidentiat echilibrul si calmul cu care acestia abordeaza si solutioneaza situatiile tensionate ce provin din interiorul si exteriorul institutiei", se mentioneaza in raport.

In opinia inspectorilor judiciari, alti factori utilizati de procurorul general si adjunctii acestuia pentru motivarea personalului din subordine sunt incurajarea performantei, recunoasterea meritelor profesionale, valorificarea corecta, obiectiva si eficienta a aptitudinilor si capacitatilor profesionale, precum si disponibilitatea de a asculta si rezolva problemele in limitele legale, indiferent de locul pe care il ocupa solicitantul in ierarhia parchetului.

"Pregatirea profesionala de exceptie a membrilor echipei manageriale contribuie la cresterea increderii personalului in corectitudinea si eficienta directiilor de actiune stabilite pentru activitatea Ministerului Public si reprezinta, totodata, o garantie a faptului ca rezultatele lor vor fi evaluate cu profesionalism si obiectivitate.

Prin stilul participativ al managementului, feedbackul permanent si pozitiv si conduita care raspunde standardelor impuse functiei, intr-un an de la preluarea mandatului, echipa manageriala a fost capabila sa dezvolte o cultura institutionala proprie, care este constientizata si acceptata de intreg personalul din subordine", se precizeaza in raport.

Inspectorii judiciari au constatat, totodata, ca respectarea standardelor de conduita si intarirea disciplinei in cadrul parchetelor a reprezent ...citeste mai departe despre "Procurorul general, laudat in raportul Inspectiei Judiciare: Corect, eficient, incurajeaza performanta, gestioneaza cu calm crizele" pe Ziare.com

#raport Inspectia Judiciara Augustin Lazar , #Stiri Administratie